Συντριβή αεροσκάφους: Για ενεργοποίηση ουκρανικών πυραύλων την Πέμπτη κάνει λόγο η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ότι κατέγραψε την Πέμπτη ενεργοποίηση ραντάρ τύπου «Κούπολ» σε συστοιχία «Buk-M1», εγκατεστημένη 30 χιλιόμετρα νοτίως του Ντονιέτσκ.
«Τα ρωσικά ραδιοτεχνικά μέσα κατά τη διάρκεια της 17ης Ιουλίου κατέγραψαν την ενεργοποίηση του σταθμού ραντάρ 9C18 «Κούπολ» της αντιαεροπορικής συστοιχίας Buk-M1, που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του οικισμού Στίλα (30 χλμ. νοτίως του Ντονιέτσκ)», αναφέρεται στη δήλωση προς το ρωσικό πρακτορείο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου στη Μόσχα.
Κατά το ρωσικό πρακτορείο, το σημείο της πτώσης του μαλαισιανού αεροσκάφους βρίσκεται εντός της ζώνης ελέγχου δύο ουκρανικών συστοιχιών μεγάλου βεληνεκούς S-200 και τριών συστοιχιών μεσαίου βεληνεκούς Buk-M1.
Κατά το ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24» περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν την εμπλοκή ουκρανικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην πτώση του επιβατικού αεροσκάφους, θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα η επίσημη εφημερίδα του Κιέβου «Ουκράινσκαγια Πράβντα» είχε αναφέρει ότι ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Βιτάλι Γιαρέμα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ότι οι ρωσόφωνοι αντάρτες «ποτέ δεν απέκτησαν πυραυλικά συστήματα Buk-M1 ή S-300», όπως στο παρελθόν είχε αναφερθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.