Καλογιάννης: Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά…!

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με το θέμα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας, ανάμεσα στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, όταν η τελευταία ζήτησε εξηγήσεις για τα πρόσωπα και τα ποσά που δαπανούνται για την υπόθεση.

Στην ενημέρωση που έκανε στο σώμα ο κ. Καλογιάννης δεν έκρυψε τη δυσφορία του λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως θεωρεί ότι δέχθηκε «πισώπλατη μαχαιριά» και μάλιστα για ένα θέμα που θα έπρεπε να ενώνει τους Λαρισαίους.

«Η προγραμματική συμφωνία και όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν έρθει και ψηφιστεί από το ΔΣ και φυσικά έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Την πολιτική ευθύνη της ανάθεσης την αναλαμβάνω προσωπικά, και έχω εξηγήσει πως αυτό έπρεπε να γίνει για λόγους ποιότητας μα πρώτα απ’ όλα εξαιτίας του χρόνου που τρέχει. Όποιος κάνει δεύτερες σκέψεις, όσον αφορά την ανάθεση, να βγει δημόσια και να το πει. Όλοι γνωριζαν τα πάντα, είχαν ψηφίσει και ξαφνικά μόλις έγινε η επίσημη παρουσίαση βγήκαν και κατηγγειλαν. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή και έχουν αναρτηθεί και στη Διάυγεια. Κάποιοι φαίνεται πως θέλουν μεν να είναι με το “ναι”, ετσι ώστε αν αναλάβουμε τη διεκδίκηση να καρπωθούν και αυτοί από τα οφέλη, αλλά την ίδια ώρα να είναι και με το “όχι”, έτσι ώστε αν τους χάσουμε να κάνουν κριτική. Μόνο στη Λάρισα συμβαίνουν αυτά», σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Την δική της απάντηση, έδωσε σε υψηλούς τόνους η Ρένα Καραλαριώτου η οποία επιτέθηκε στον δήμαρχο Λαρισαίων κατηγορώντας τον για ασυνέπεια λόγων και πράξεων, όσον αφορά τηνπροεκλογική του ρητορεία και τις μετεκλογικές του ενέργειες.

«Εσείς λέγατε σε υψηλούς τόνους προεκλογικά, αλλά και όλο το διάστημα που είσαστεαντιπολίτευση, πως διαφωνείτε κάθετα με τις απευθείας αναθέσεις, αλλά τώρα ως δημοτική αρχή πράττεται ακριβώς το αντίθετο. Και κατηγρείτε εμας;», αναρωτήθηκε η κα Καραλαριώτου, η οποία εν συνεχεία τόνισε πως ζητήθηκε σχετική ενημέρωση τόσο για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην οργάνωση του φακέλου της Πολιτιστικής πρωτεύουσας, όσο και στα ποσά, με αφρμή την συνέντευξη τύπου που παραχωρηθηκε. «Οφειλετε να ενημερώσετε το σώμα, ποιος κάνει τι, και ποιος πήρε πόσα, και αυτό για λόγους διαφάνειας. Δεν μπορείτε να βλέπετε πάντα πίσω από τις παρεμβάσεις μας συμφέροντα, Και γιατί ξεκινήσατε με αποκλεισμούς; Ζητήσατε τη συνεργασία των εταιρειων της Λάρισας για το συγκεκριμένο θέμα; Πως είναι δυνατόν να λέτε ότι θέλετε να κινητοποιήσετε ολόκληρη την κοινωνία, και να ξεκινάτε αποκλείοντας την», αναρωτήθηκε η κα Καραλαριώτου, για ένα θέμα το οποίο όπως φαίνεται θα έχει κι άλλα επεισόδια, όσο θα πλησιάζει ο χρόνος της απόφασης.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.