Αλέκα Παπαρήγα: «Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τα λαϊκά στρώματα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ»

Σε μια μαζικότατη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στον Βόλο μίλησε και ο Κ. Στεργίου, Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, και εκ νέου υποψήφιος, ενώ παραβρέθηκε και η Σεμίνα Διγενή. Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία, η Ακριβού Μυρτώ, ιδ. Εκπαιδευτικός, η Ρηγάκη Κωνσταντίνα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, ο Ριζόπουλος Απόστολος, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Βόλου, η Ρούση – Κωτή Αγορή (Ρίτσα), πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, ο Ρούσσας Γεώργιος, Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, ο Τζιουμάκης Δημήτριος, ηθοποιός και ο Τσαλούχας Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου.
Η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της απηύθυνε κάλεσμα σε εκείνους που εκτιμούν του ρόλο του ΚΚΕ, που ξέρουν ότι οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις και οι προειδοποιήσεις του έχουν επιβεβαιωθεί, σε εκείνους που έχουν απογοητευθεί από τα κόμματα που διαδοχικά κυβέρνησαν. Τους κάλεσε να αναλογιστούν ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο μπροστά στην κάλπη. Να σκεφτούν τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, δηλαδή το πέρασμα από την βαρβαρότητα των μνημονίων, που τυπικά και μόνο τυπικά έχουν τελειώσει, στην βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στα πλαίσια μιας Ε.Ε. που σπαράσσεται από ανταγωνισμούς ανάμεσα στα κράτη μέλη, αλλά και απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία. Σε μια περιοχή που οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες αλλάζουν γρήγορα, οι ανταγωνιστές γίνονται προσωρινοί σύμμαχοι, επισημαίνοντας ότι όταν τα μονοπωλιακά μεγαθήρια τσακώνονται την πληρώνουν οι λαοί με πολλούς τρόπους ακόμα και με αίμα, και με προσφυγιά, και με μετανάστευση.
Τόνισε ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και το ΜΕΡΑ 25 με το ψεύτικο λεονταρισμό του κ. Βαρουφάκη, που πρώτος ανάμεσα στους πρώτους ψήφισε το 3ο μνημόνιο, κρύβουν από το λαό τις υποχρεωτικές δεσμεύσεις της ΕΕ, που δεν τις αμφισβητούν. Ότι κανένα κόμμα δεν υπόσχεται ότι θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους, που οδήγησαν στην σχετική και απόλυτη φτωχοποίηση. Τα αντεργατικά αντιλαϊκά, αντιαγροτικά μέτρα παραμένουν, τα αντίμετρα είναι ψίχουλα και δεν αλλάζουν την κατάσταση, ενώ παραμένουν επίσης και όλοι οι νόμοι που δίνουν προκλητικές παροχές ως και φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, όλα βγαλμένα από τον ιδρώτα του λαού Όλοι τους λένε ένα πράγμα ότι εμείς είμαστε οι κατάλληλοι να φέρουμε επενδυτές στην Ελλάδα, να αυξηθεί δήθεν η πίττα, απ’ την οποία τάχα θα υπάρχει καλύτερη διανομή προς το λαό, ότι θα αλλάξει τάχα η καθημερινότητα, εμπαίζοντας το λαό και εγκλωβίζοντας συνεχώς τη σκέψη και την κρίση του. Αποκρύπτουν, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός θα ζει και την επόμενη μέρα κάτω από την μέγγενη των υποχρεωτικών για τα κράτη – μέλη κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των προγραμμάτων σταθερότητας, των 6μηνων ελέγχων, κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των ανταγωνισμών ανάμεσα στα κράτη μέλη της. Οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, απαιτούν εξασφάλιση ότι θα ανέβει η παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα, απαιτούν φθηνή εργατική δύναμη με την καθήλωση των μισθών, με την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την ευελιξία στο ωράριο, τη μείωση του ασφαλιστικού κόστους, κ.ά. Φθηνή εργατική δύναμη σημαίνει, επίσης, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία, σε δημόσια έργα που αφορούν την ζωή του ανθρώπου, το περιβάλλον, την ανάγκη για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Σημαίνει δηλαδή όλο και μεγαλύτερη μείωση της συμμετοχής του λαού στο προϊόν που παράγει ο ίδιος. Σημαίνει φοροληστεία, αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ κλπ.
Η Αλέκα Παπαρήγα είπε, επίσης, ότι δεν λένε τίποτε για την εμπλοκή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για το τι ψήνεται στα Βαλκάνια με αλλαγές συνόρων, δεν λένε τίποτε για τα δισεκατομμύρια που η Ελλάδα καταβάλει στο ΝΑΤΟ για επιθετικούς εξοπλισμούς και πόλεμο, που δεν έχουν καμία σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας. Το γεγονός ότι επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιάστηκαν οι αμερικανικές και νατοϊκές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα δηλαδή ορμητήρια επιθέσεων, πολέμων, προβοκάτσιας στην ευρύτερη περιοχή. Κρατάνε το λαό σε εφησυχασμό, ότι τάχα οι παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ θα αντιμετωπισθούν από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ δηλαδή από εκείνους που πυροδοτούν και στηρίζουν τους αιματηρούς ανταγωνισμούς.
Το διακύβευμα για το λαό βρίσκεται στον αντίποδα του διακυβεύματος που θέτει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Στην κάλπη αναμετρώνται κομματικά ψηφοδέλτια, που στην πραγματικότητα συνιστά διαπάλη ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Το ένα περιλαμβάνει τις δυνάμεις του κεφαλαίου που περνάνε κάθε μέρα σε νέες επιθετικές κινήσεις κατά του λαού και τα κόμματα που διαχειρίζονται τα συμφέροντά του με διάφορες παραλλαγές που καταλήγουν στον ίδιο αντιλαϊκό σκοπό.
Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε να στείλουν οι πολίτες με την ψήφο τους μήνυμα χειραφέτησης από την ασφυξία των ψεύτικων διλημμάτων του μονοδρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ανάδειξε την αναγκαιότητα ισχυρής και αποτελεσματικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης με ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη και συμπόρευσης νέων δυνάμεων μαζί του προσθέτοντας η εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης για την αντιμετώπιση οξυμμένων προβλημάτων, αλλά και της συγκέντρωσης δυνάμεων με λαϊκή επιλογή την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη σε όσους έχουν απογοητευθεί από τα κόμματα που διαδοχικά κυβέρνησαν είπε πως ήρθε η ώρα να επιλέξουν ΚΚΕ, γιατί μόνο το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την συμμαχία με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους. Η ενίσχυσή του στην κάλπη και στο κίνημα θα συμβάλλει ώστε ο λαός να βρίσκεται σε κατάσταση επίγνωσης και εγρήγορσης απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν, για να μπορέσει να αμφισβητήσει με τη δική του παρέμβαση τις αντιλαϊκές συμφωνίες, να βρεθεί σε θέση επίθεσης απέναντι στο μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
Ο υπ. βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Στεργίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τη Μαγνησία να έχει κομμουνιστή βουλευτή. Είναι κάτι που το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, όλοι και όλες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εργοδοσία, την αντεργατική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στους χώρους δουλειάς τους. Το γνωρίζουν καλά οι λαϊκές οικογένειες στη Σκόπελο, στη Ζαγορά και αλλού με τις πλημμύρες και τις καταστροφές γίναν θέμα στη βουλή, με την παρέμβαση του ΚΚΕ. Για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο Βόλου. Το ξέρουν καλά οι χιλιάδες Βολιώτες, που διαδήλωσαν ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ. Το γνωρίζουν οι συναδέλφισσες καθαρίστριες στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το γνωρίζουν οι συνάδελφοι για τα ζητήματα απλήρωτης εργασίας, τήρησης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οι συνάδελφοι εργάτες στον κλάδο του Μετάλλου και στους άλλους κλάδους των εργοστασίων της περιοχής μας, στον επισιτισμό, οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Οι συνάδελφοι στον Κιολεΐδη που πληρώθηκαν όλα τα λεφτά τους με την αποφασιστική πάλη τους, μαζί με τους κομμουνιστές, μαζί με το ΚΚΕ.
Ο Κ. Στεργίου κάλεσε όλους και όλες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές. Για να είναι την επόμενη μέρα πιο ισχυρή η δύναμή τους, απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Για να έχει πάλι η Μαγνησία κομμουνιστή βουλευτή, καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τα λαϊκά στρώματα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.