Απ. Ριζόπουλος: Θα συμβάλουμε, ώστε να μη βγει δήμαρχος ξανά ο Αχ. Μπέος

"Απαραίτητες οι συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων στο δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Απαραίτητη τόνισε ότι είναι η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο Απόστολος Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5».
Όπως είπε, η ΛΑΣ συνεργάζεται με όλους και στα Δημοτικά Συμβούλια αυτό έκανε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό κάνει και τώρα, ενώ πολλές φορές υπάρχει συνεργασία, με την έννοια ότι δεν τα γνωρίζουν όλα και οι σύμβουλοι ερωτούν τις υπηρεσίες και άλλους δημοτικούς συμβούλους με μεγαλύτερη εμπειρία.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που υπήρχε μόνο η άποψη του δημάρχου και οι άλλες παρατάξεις συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι αυτό, ήταν απαράδεκτο.
Για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ και τη στάση της με την ΕΡΓΗΛ, ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι όλες οι παρατάξεις έχουν καταθέσει τις θέσεις τους και όλοι διαφωνούν μ’ αυτό που γίνεται με την ΕΡΓΗΛ, ενώ επανέλαβε τη θέση της ΛΑΣ να κληθεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση, διαφορετικά ανέφερε ότι δεν θα λυθεί το ζήτημα.

Όλες μαζί οι παρατάξεις να ζητήσουν
λύση για το πρόβλημα της ΕΡΓΗΛ

Ο υποψήφιος δήμαρχος πρότεινε να συγκεντρωθούν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να πάνε στην κυβέρνηση να ζητήσουν λύση για το πρόβλημα, καθώς η εταιρία το επόμενο διάστημα θα αρπάξει εκατομμύρια Ευρώ από τα ταμεία της Επιχείρησης.
Ακόμη τόνισε ότι με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές υπήρχε η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων, παρά τις πολιτικές διαφωνίες και τις κόντρες και δίνονταν χρόνος στους δημοτικούς συμβούλους να πουν τις θέσεις τους, χωρίς να κλείνουν το μικρόφωνο, όπως κάνει ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς. Και αυτό για να εκφράσουν όλοι τις θέσεις τους, ακόμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι των ίδιων παρατάξεων, που ίσως είχαν διαφορετικές απόψεις.
«Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι σήμερα, πέρα από τον χυδαίο τρόπο που φερόταν η πλειοψηφία, ακολουθώντας τα ήθη του δημάρχου, ήταν ασφυκτική και δεν γινόταν συζήτηση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι παρατάξεις, ενώ η ΛΑΣ επέλεξε να μείνει για να κάνει έλεγχο», επισήμανε.

Να μην είναι ξανά δήμαρχος

Ο Απ. Ριζόπουλος δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι δήμαρχος της πόλης ξανά σ’ αυτή την περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει για να υπάρχει δημοκρατία στην πόλη και τόνισε ότι δεν μπορεί σήμερα να κάνει κάποιος αντιπολίτευση στον δήμαρχο, χαρακτηρίζοντας μόνο τη συμπεριφορά του, καθώς υπάρχει το έργο του, η πολιτική που ακολουθεί στο Δήμο, ότι στηρίζει μια σειρά συμφέροντα και έχει παρατήσει τις γειτονιές της πόλης.
«Εμείς, «σφυροκοπήσαμε» τη Δημοτική Αρχή, θέλοντας να συμβάλουμε στο να μη βγει δήμαρχος ξανά ο κ. Μπέος, γιατί δεν προχώρησαν τα μεγάλα θέματα της πόλης, δεν κοίταξε το λαό του Βόλου, τις ανάγκες του και τα προβλήματα», ανέφερε και κατέληξε ότι όμορφες πόλεις είναι αυτές που οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, γιατί θα πάνε στο Νοσοκομείο και θα βρουν γιατρό, όταν δουλεύουν με ικανοποιητικό μεροκάματο και όχι με μισθούς πείνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.