«Απασφάλισε» ο Δημήτρης Κουρέτας: «Γιατί ρε παλληκάρια, τι δι@ολο κάνουμε λάθος;»

Αναφορικά με την προστιθέμενη αξία της αγροτικής παραγωγής μας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας έδωσε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, σημειώνοντας ότι η Θεσσαλία βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης και επανήλθε ξεσπώντας:

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει:
«Σε συνέχεια της χθεσινής κουβέντας για την προστιθέμενη αξία της αγροτικής παραγωγής μας. Η Ακαθάριστη Προστιθέμενη αξία ανά εργαζόμενο στον αγροτικό τομέα στην Ευρώπη: πρώτη η Σουηδία με 60.000 το έτος ανά εργαζόμενο. Η Ιταλία και Ισπανία 40.000 ευρώ στη μέση. Η Ελλάδα σχεδόν στο πάτο με 12000 και η Θεσσαλία στο πάτο σχεδόν της Ευρώπης και 10η στην Ελλάδα με 8000 το έτος ανά εργαζόμενο.

Η Θεσσαλία εξάγει το 4% των τροφίμων της στην Αμερική, και το 3% στη Ν. Αμερική. Το 59% στην Ευρώπη (Γερμανία 15%, Τουρκία 10%, Ιταλία 5%). Στην Αφρική 19% ( Αλγερία 12%). Κίνα το 2% των τροφίμων της.

Έχουν περάσει ΕΣΠΑ και ΕΣΠΑ. Προγράμματα και προγράμματα. Γιατί ρε παλληκάρια δεν μπορούμε να εξάγουμε στην μητρόπολη του καπιταλισμού. Τι δι@ολο κάνουμε λάθος? Μας φτάνει αυτό που έχουμε έτσι?

Μάλλον.

Τώρα που θα βγουν οι αγρότες στα μπλόκα θα πάνε όλοι οι υποψήφιοι όπως πάνε στις πίτες και θα λένε: Αχ τι κακόμοιροι που είστε, τι κρίμα που σας πίνουν το αίμα. Να τους ρωτήσει παρακαλώ κάποιος γιατί τόσα χρόνια στους δρόμους δεν έχουμε μπορέσει να βάλουμε τη φακή σε ένα σακουλάκι και να την πουλήσουμε στην Αμερική? Είμαστε χαζοί? Οχι αλλά κάνουμε λάθος επιλογές στους ανθρώπους που στέλνουμε στα όργανα.
Κάνω λάθος? Αν κάνω μακάρι, αλλά δεν κάνω…»

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.