Έκλεψε την παράσταση ο τυφλός δρομέας Γιώργος Παρίσσης

Με 42 δρομείς έτρεξε ο ΣΔΥ Βόλου στον Ημιμαραθώνιο Ράξας

Στη Ράξα Τρικάλων και με το πολύ ζεστό κλίμα που δημιούργησαν οι κάτοικοι του χωριού, οι εθελοντές και οι διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Ημιμαραθώνιος της περιοχής.
Ήταν η 16η φορά που έγινε ο αγώνας, και η ισάριθμη που ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετείχε δυναμικά. Η 16η ήταν και η καλύτερη παρουσία για τον ΣΔΥΒ, καθώς έκανε ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα με 42 δρομείς, ενώ έφτασε μαζί με τους συνοδούς τα 50 μέλη που βρέθηκαν στη Ράξα. Ο σύλλογος οργάνωσε εκδρομή με λεωφορείο και οι συμμετέχοντες σε αυτή πέρασαν μια πολύ όμορφη Κυριακή.

Την παράσταση όχι μόνο από την παρουσία του ΣΔΥΒ αλλά γενικότερα για όλη τη διοργάνωση έκλεψε ο τυφλός δρομέας από τη Σκιάθο και μέλος των Πειρατών Γιώργος Παρίσσης. Ακολούθησε την αποστολή του συλλόγου και έτρεξε τα 21.100 μέτρα έχοντας συνοδό με σκοινί όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς τον αθλητή του συλλόγου Βαγγέλη Γιακάκογλου. Ήταν μία επανάληψη όσων είχαν γίνει 3 βδομάδες πριν στον Μαραθώνιο Αθήνας όπου οι δύο δρομείς είχαν τρέξει τα 42.195 μέτρα. Ο Γιώργος Παρίσσης και ο Βαγγέλης Γιακάκογλου βραβεύθηκαν από τη διοργάνωση και καταχειροκροτήθηκαν.

Από τους 42 δρομείς του ΣΔΥΒ, οι 19 έτρεξαν τον Ημιμαραθώνιο και οι 23 τον αγώνα των 7 χιλιομέτρων. Οι 29 ήταν από το ανδρικό, και οι 13 από το γυναικείο team. Η Χριστίνα Κατζουράκη με 1.27.27 αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στον Ημιμαραθώνιο, ενώ βελτίωσε κατά 28’’ τον περσινό χρόνο στον αγώνα όπου επίσης είχε νικήσει. Ο Γιώργος Καλαντζής με 1.29.38 ήταν 2ος στην κατηγορία. Ο Κώστας Σκοτίδης με 1.32.03 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στην απόσταση και νίκησε στην ηλικιακή κατηγορία. 1η στην κατηγορία αναδείχθηκε η Βάνα Σπύρου. Στα αξιοσημείωτα το νέο ατομικό ρεκόρ που πέτυχε ο Τριαντάφυλλος Νικολάου με 1.38.08.

Τη 2η και την 3η θέση στη γενική κατάταξη γυναικών στα 7 χιλιόμετρα πήραν η Κατερίνα Καραντζιά και η Εύη Μυλωνά. 8ος στους άνδρες τερμάτισε ο Αχιλλέας Καλαμάκης και 9ος Τόλης Κουτσουμπές. Τον πρώτο του αγώνα σε οποιαδήποτε απόσταση έτρεξε ο Άγγελος Χριστοδούλου, στον πρώτο του αγώνα με το σύλλογο συμμετείχε ο Νίκος Βαούτης. Ο Στάθης Καραδημητρίου μετά από τη συμμετοχή στον αγώνα των 7 χιλιομέτρων, έβγαλε πολύ ωραίες φωτογραφίες των ημιμαραθωνοδρόμων σε όμορφο μέρος της περιοχής.

Ο αγώνας έγινε από το Τ.Κ. Ράξας του Δήμου Τρικκαίων της Π.Ε. Τρικάλων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Παράλληλα, πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης στον 3ο Ημιμαραθώνιο “στα μυστικά του Βάλτου”, που έγινε στην Κρύα Βρύση Πέλλας. Ο δρομέας του ΣΔΥΒ τερμάτισε 2ος στα 5 χιλιόμετρα με χρόνο 20.59. Επίσης, με 650 συμμετοχές έγινε την Κυριακή ο 2ος Γύρος Πετρούπολης «Στυλιανός Κυριακίδης» στον Δήμο αυτό της Αττικής. Από τον ΣΔΥΒ έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί σε χρόνο 30.40 τα 5 χιλιόμετρα η Ελπίδα Φαραζί και ο Θύμιος Αγγουράς.

Νέα εκδρομή στον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα
Την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 17ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος – Λάρισα με αγώνες 21,1 και 5 χιλιομέτρων, και δωρεάν συμμετοχή. Υποστηρικτές του αγώνα είναι ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν.Λάρισας και η ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Ο ΣΔΥ Βόλου θα συμμετέχει στον αγώνα για 17η χρονιά.

Θα ναυλωθεί από τον σύλλογο και για αυτό τον αγώνα λεωφορείο. Θα αφήσει στη Λάρισα όσους θα τρέξουν τον αγώνα των 5χλμ, και θα πάει στον Τύρναβο τους ημιμαραθωνοδρόμους, που έτσι θα αποφύγουν τη μετακίνηση με τα λεωφορεία της διοργάνωσης. Όσοι δρομείς του ΣΔΥΒ, αλλά και συγγενείς και φίλοι θέλουν να ακολουθήσουν την εκδρομή, μπορούν να το δηλώσουν στον σύλλογο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.45 το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Βόλου και η αναχώρηση στις 8.00.

Την Κυριακή επίσης ο ΣΔΥΒ θα κάνει «απόβαση» στον Όλυμπο. Στον 14ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα θα τρέξουν οι Αποστόλης Απλαντής, Μαρία Μακροθανάση, Ηλίας Μακρυγιάννης, Θωμάς Μαλιαχόβας, Μάριος Μιχαλόπουλος, Απόστολος Μπαρμπούλης, Δημήτρης Ρούσης, Νίκος Σιδηρόπουλος. Στον παράλληλο αγώνα 5α Ολύμπια Μονοπάτια θα αγωνιστούν οι Αλέξανδρος Ακρίβος, Χρήστος Αλεξανδρίδης, Αντώνης Κόπανος, Στέργιος Κουσκουρίδας. Γιώργος Παπαϊωάννου.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 18ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια, και ο ΣΔΥ Βόλου καλεί τους πολίτες όλης της Μαγνησίας να δώσουν και φέτος το παρόν στον αγώνα για να τιμήσουν τους 118 δολοφονημένους από τους ναζί. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2428350011. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται και το πρωί την ημέρα του αγώνα στον χώρο του Δημαρχείου Αγριάς από ώρα 8:45 μέχρι και 9:30.

Και νέα μέλη
16 νέα μέλη γράφτηκαν στον ΣΔΥ Βόλου τον Νοέμβριο ή λίγες μέρες πριν, και έτσι ο σύλλογος απαριθμεί πλέον 311 μέλη. Καλωσορίζονται στην οικογένεια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου οι Αντώνιος Αντωνίου, Νικόλαος Βαούτης, Ιωάννης Γεροδήμος, Γεώργιος Γκαβόπουλος, η Neja Karafen, Μαλαματένια Καραδέμητρου, Μιλτιάδης Καραπιπέρης, Αντώνιος Νικολόπουλος, Σύλβια – Αργυρώ Ντραβαλιά, Ευστάθιος Παλιάς, Ανθούλα Παπαργύρη, Γεώργιος Σαμαράς, Κώστας Σκοτίδης, Αντωνία Σπανομήτρου, Έλλη Τασιά, Αθανάσιος Τσιάτσιος.

Ευχαριστήριο από ΑΣΑΜ Πειρατές προς ΣΔΥΒ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας «Α.Σ.Α.Μ. Πειρατές» ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τον Βαγγέλη Γιακάκογλου αθλητή- συνοδό του αθλητή με αναπηρία όρασης Γεώργιο Παρίσση, τον Πρόεδρο κ. Παλάντζα Κώστα, τον Προπονητή κ. Λίταινα Γεώργιο και τον κ. Τρύφωνος Σπύρο για την στήριξη και υποστήριξη στην συμμετοχή του αθλητή των Πειρατών στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και στον 16ο Ημιμαραθώνιο Ράξας στα Τρίκαλα, με λάφυρα συναισθήματα συγκίνησης, εμπειρίες, ένα κύπελο και τέσσερα χρυσά μετάλλια για την συνεργασία Πειρατές και Σ.Δ.Υ.Β!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.