Επιστολή των κατοίκων στα «Αστέρια» προς τους δημότες του Βόλου

Επιστολή, μέσα από την οποία ζητούν την στήριξη των Βολιωτών, προειδοποιώντας, ότι αύριο μπορεί αυτοί να είναι στη θέση που βρίσκονται σήμερα οι ίδιοι, έδωσαν στη δημοσιότητα οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς. Στην ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν:

«Με την παρούσα ανακοίνωσή μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, σε όσους θεωρούνται πολίτες, το τι διαδραματίστηκε στα Αστέρια Αγριάς Βόλου, με το θέμα του αντλιοστασίου Α4.
Κάτι το οποίο φαίνεται αυτονόητο για εμάς, τους κατοίκους Αστεριών, να μην θέλουμε δηλαδή μέσα στην αυλή μας το αντλιοστάσιο, που μας υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο σαν περιοχή από την ήδη υποβάθμιση λόγω της τσιμεντόσκονης της ΑΓΕΤ. Εμείς θέλουμε πολύ περισσότερο από την ΔΕΥΑΜΒ και τον δήμο Βόλου να γίνει το έργο, ώστε να έχουμε καθαρότερη θάλασσα στην γειτονιά μας.

Το ζητούμενο ήταν και παραμένει, να γίνει 150 μέτρα πιο κάτω, στο σημείο των φαναριών, εκεί που η έξοδος του περιφερειακού άπτεται της παραλιακής λεωφόρου, όπου δεν θα επηρεάζει κανέναν! Ποτέ δεν μας καθόρισαν οι ιθύνοντες του δήμου, γιατί δεν δέχτηκαν αυτή την λύση. Τα δήθεν στενά περιθώρια, πέραν του ότι είναι ψέμματα, ( ήδη έχουν παρέλθει κατά πολύ και παίρνουν συνεχείς παρατάσεις για την συνέχιση του έργου, ετοιμάζονται για μία ακόμη) ήταν ο κύριος λόγος που βασίστηκαν για να επιμείνουν στην κατασκευή του έργου στο πάρκο ΜΑΣ!! Πολλάκις ερωτηθήκαμε γιατί δεν αντιδράσαμε πριν και το κάνουμε τώρα που έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια. Πως να είχαμε αντιδράσει σε κάτι που δεν γνωρίζαμε; Ήμασταν τόσο κουτοί που περιμέναμε να περάσει ο χρόνος και μετά να αντιδράσουμε; Εδώ διαφαίνεται η στρατηγική των έξυπνων μυαλών του ΔΒ, να μας το γνωστοποιήσουν την τελευταία στιγμή, για να μπορούν να μιλούν ότι δεν υπάρχει τάχα χρόνος για αλλαγή τόπου κατασκευής του αντλιοστασίου. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ με μελετητή τον Χρ. Φαφούτη, μηχανικό της και όλους τους υπόλοιπους εκτελεστές, χωρίς να εξετάσει εναλλακτική λύση, επέλεξε το πάρκο μας. Προφανώς ερώτησαν εαυτούς εάν μένει κάποιος επώνυμος στην περιοχή και διαπιστώνοντας ότι μόνον απλοί άνθρωποι κατοικούν, έδωσαν το ΟΚ για το έργο, (έγκλημα)!!

Υπήρχε χώρος, δημοτικός μάλιστα, στον προαύλιο χώρο της Παιδόπολης, στο παρκινγκ της ΑΓΕΤ, δημοτικός επίσης, στα φανάρια της εξόδου του περιφερειακού, όπως προτείναμε εμείς. Καμιά από τις λύσεις δεν εξετάσθηκε από την επιτροπή. Γιατί, όπως προαναφέρθηκε, κανείς από αυτούς δεν μένει στην περιοχή μας. Θα πρέπει να αναλογιστείτε επιτέλους, πολύ σοβαρά και ψύχραιμα, ποιός αποφασίζει για την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας. Αύριο θα έθετε κι εσείς στην θέση μας, για οποιοδήποτε θέμα και θα καταλάβετε το πόσο αδικημένοι αισθανόμαστε, όταν μας θεωρούν μπαχαλάκηδες, υποκινούμενους και όχι πολίτες !! Από την εξέλιξη των πραγμάτων, περιμέναμε μια δίκαιη απόφαση της δικαιοσύνης. Σκεφθείτε για άλλα σοβαρά θέματα τι λύσεις θα δώσουν τα μεγάλα κεφάλια, όταν δεν μπορούν να μεταφέρουν ένα έργο, που όλοι υποστηρίζουμε και θέλουμε να γίνει, 150 μέτρα πιο κάτω.
Αγανακτούμε και περιμένουμε την αντίδρασή σας με την δική σας αγανάκτηση, πριν βρεθείτε στην θέση μας.

Οι κάτοικοι του οικισμού Αστέρια Αγριάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.