Φυλάκιση έξι μηνών σε 48χρονο για κλοπή κινητού τηλεφώνου

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο μηνυτής… τον ξεγέλασε

Φυλάκιση έξι μηνών κόστισε σε 48χρονο Βολιώτη, κλοπή κινητού τηλεφώνου στις 20 Δεκεμβρίου. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον καταδίκασε χθες σε ποινή, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα. Ο καταδικασθείς, που είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, ενώ το κινητό τηλέφωνο είχε βρεθεί από την Αστυνομία, και παραδόθηκε στον νεαρό κάτοχο του.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο μηνυτής τον ξεγέλασε, καθώς του έδωσε ποσό 200 €, προκειμένου να του παραδώσει ποσότητα ναρκωτικών, αλλά τελικά του παρέδωσε καφέ, και υποστήριξε ακόμα πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκε το τηλέφωνο του νεαρού στην κατοχή του.
Το Δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών μετατρέψιμη προς 5 €, με το δικαίωμα άσκησης έφεσης, και ο 48χρονος οδηγήθηκε ξανά στην φυλακή.
Υπενθυμίζεται πως στις 20 Δεκεμβρίου ο 48χρονος, που είναι επαίτης, συνελήφθη διότι έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο από υπάλληλο καταστήματος στο κέντρο της πόλης.
Ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλες πέντε φορές τις αρχές για μικροκλοπές, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, γιατί το μεσημέρι της 20ης Δεκεμβρίου, είχε μπει σε κατάστημα και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του 21χρονου υπαλλήλου, έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο, αξίας 1200 €. Ο υπάλληλος όταν επέστρεψε στο πόστο του, αντιλήφθηκε τη κλοπή του κινητού του και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.