Η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των συμβασιούχων στους Δήμους εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, που ζητά προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, όπως εκτιμά και η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η τελευταία πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη έχει στόχο να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτησή της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, μια διεκδίκηση που ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας. Όπως τονίζει σήμερα παρά ποτέ έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Θέσεις που όλοι γνωρίζουν και αποδέχονται ότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
Στον αγώνα αυτό καλεί όλους, συνδικάτα, φορείς, πολίτες και πολιτικούς, να είναι αλληλέγγυοι, να στέκονται δίπλα και όχι απέναντί, γιατί ο αντίπαλος δεν είναι ανάμεσά μας, δεν είναι στους κόλπους των εργαζομένων και των πολιτών.
«Χρειάζεται προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ασπιρίνες. Οι πολιτικές που πρέπει να παλέψουμε είναι οι πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ακολουθεί και η σημερινή. Μαζί με τα οργανωμένα σωματεία που είναι θεσμοί της δημοκρατίας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αποτρέψουμε ενέργειες και μηχανισμούς που στρέφονται απέναντι στα συμφέροντα συμβασιούχων και εργαζομένων. Να καταδικάσουμε πρακτικές αποπροσανατολισμού, γιατί μόνο σύγχυση δημιουργούν στους πολίτες και δεν οδηγούν σε λύσεις, που εναγώνιος περιμένουν χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στο χείλος της ανεργίας», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας δηλώνει συμπαραστέκεται στην Εύη Καρυδάκη μέλος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥΜαγνησίας, που τραυματίστηκε στον αγώνα για την ανάδειξη των αιτημάτων, μαζί με άλλους συναδέλφους των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει, συμβασιούχους έχει η Υγεία, η Παιδεία, το Υπουργείο πολιτισμού και άλλοι φορείς του δημοσίου. Στην εκπαίδευση απολύθηκαν στις 21 Ιουνίου 20.000 αναπληρωτές οι οποίοι έχουν, ως συμβασιούχοι, μέχρι και 16 χρόνια προϋπηρεσία.
«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε, στην συρρίκνωση του Δημοσίου και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, στην ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου.
Αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της «το μαχαίρι και το πεπόνι» όπως λέει και ο λαός μας. Ας σκύψει πάνω απ’ τα προβλήματα να βρεθούν λύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς καμία απόλυση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.