Η έκπληξη Τσιόδρα με τον 29χρονο τουρίστα στο «Αττικόν» – Τι συζήτησαν

Λήξη συναγερμού έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αττικόν» με τον 29χρονο τουρίστα που αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν πως εν τέλει έχει ανεμοβλογιά.

Ο 29χρονος θα πάρει εξιτήριο σήμερα, ωστόσο μέχρι να αναρρώσει θα μείνει σε καραντίνα, καθώς η ανεμοβλογιά είναι μεταδοτική κι έτσι δεν μπορεί να ταξιδέψει ενώ νοσεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου, ήτανη οι άνθρωποι που ανέλαβαν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας».

Ο κ. Τσιόδρας λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκε τον 29χρονο ασθενή προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και να τον ρωτήσει πως νιώθει.

Μάλιστα ο ίδιος έχοντας την πληροφορία πως είναι Άγγλος τουρίστας του μίλησε στα αγγλικά προκειμένου να τον ρωτήσει πως είναι, ωστόσο γρήγορα ο καθηγητής έμεινε προς εκπλήξεως, καθώς ο 29χρονος του απάντησε στα ελληνικά.

«Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα», του είπε ο 29χρονος, ενώ στη συνέχεια του εξήγησε πως η καταγωγή του είναι από την Ρουμανία, αλλά ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τα ελληνικά να είναι σαν μητρική του γλώσσα. Μάλιστα του είπε πως πλέον ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Αγγλία και επισκέφτηκε τη χώρα μας για διακοπές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.