Ημέρες Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου

Ομάδες φοιτητών που εξερευνούν την «έξυπνη υγεία» θα εκπαιδευτούν στην πρωτοποριακή μεθοδολογία του MIT στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα και θα διαγωνιστούν στην παραγωγή επιχειρηματικών ιδεών.
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019 στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και απευθύνεται σε φοιτητές των Σχολών Υγείας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής.
Ομάδες φοιτητών που εξερευνούν την «έξυπνη υγεία» θα εξοπλιστούν με τη δοκιμασμένη, συστηματική προσέγγιση του MIT στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα, ή αλλιώς την Πειθαρχημένη Επιχειρηματικότητα, από τον πιστοποιημένο διδάσκοντα της μεθόδου από το ΜΙΤ και βραβευμένο ειδικό στην εταιρική καινοτομία Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο (Curious, Inc.) και θα διαγωνιστούν στην παραγωγή επιχειρηματικών ιδεών.
Η εκδήλωση, με μότο “Πάρε μέρος στο απίστευτο – Be part of something awesome”, εντάσσεται στο πλαίσιο των «Innovation Days» που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη από τους κατά τόπους συνεργάτες της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας EIT Health, υπό τον συντονισμό του Imperial College του Λονδίνου.
Την εκδήλωση διοργανώνει το ΕΚΤ ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του EIT Health σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παντολέων Σκάγιαννη και συντονιστή για την εκδήλωση τον Γιώργο Σταμπουλή, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το φετινό Innovation Day απευθύνεται, όπως πάντα, σε ομάδες που ασχολούνται με την «έξυπνη υγεία» και θα εστιάσει ειδικότερα στην κατ’ οίκον περίθαλψη (bringing care at home).
Ο Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας του ΕΚΤ και συντονιστής του ελληνικού κόμβου του EIT Health, θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από τις δράσεις του EIT Health σε φοιτητές και αποφοίτους του κλάδου της υγείας (όπως το πρόγραμμα Starship) αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου (όπως τα προγράμματα και οι διαγωνισμοί EIT Health Innostars, Catapult και Headstart).
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος ο οποίος θα παρουσιάσει σε ένα εξάωρο εντατικό σεμινάριο τη ριζοσπαστική μεθοδολογία του MIT που περιλαμβάνει μια μοναδική και ισχυρή προσέγγιση στην ενοποίηση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής στρατηγικής και στην ανάπτυξη κερδοφόρων επιχειρήσεων και τεχνολογιών.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ριζικές βελτιώσεις στις παρουσιάσεις των ιδεών τους (pitch decks) και να εφαρμόσουν τις προδιαγραφές του MIT ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να προσελκύσουν δυνητικούς επενδυτές στο μέλλον και να προβάλουν την καινοτομία τους.
Τέλος, θα υπάρξει αξιολόγηση των παρουσιάσεων και των καινοτόμων ιδεών των ομάδων από πάνελ ειδικών στο οποίο θα συμμετέχουν και οι διοργανωτές. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στον τελικό διαγωνισμό των «Innovation Days» που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Παρίσι.

Σχετικά με το EIT Health
Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στο τομέα της υγείας. Με περισσότερους από 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του τομέα υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της, διευκολύνοντας την παραγωγή καινοτόμων ιατρικών προϊόντων εντός της ΕΕ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στην υγεία και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology, EIT).
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα. Το 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.