Κλείστε το ίντερνετ να μιλήσουμε σαν άνθρωποι

Τι είναι αυτό το κακό που μας έχει βρει, αγαπημένε μου αναγνώστη με το ίντερνετ, τα κινητά και τους υπολογιστές; Ανάθεμα την ώρα που μπορείς να κάτσεις οπουδήποτε, ακόμη και στο πιο μικρό καφενείο, και θα σου παρέχει δωρεάν ίντερνετ. Για ποια βόλτα μπορούμε να μιλάμε, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς; Γιατί θα πρέπει δηλαδή να βάλω τα καλά μου, να βγω από το σπίτι και να βγω έξω, αφού και πάλι θα δω τους φίλους μου να είναι κυριολεκτικοί «χαμένοι» στο διαδίκτυο; Είναι δυνατόν να βγαίνεις έξω με την παρέα σου και όλοι να είναι με ένα κινητό στο χέρι;

Αν δεν βγαίνουμε για να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να κάνουμε κάτι διαφορετικό, τότε τι; Δε λέω, καλή και η τεχνολογία, αλλά να είσαι σπίτι, μόνος σου, να μην έχεις τίποτα άλλο να κάνεις και να του δώσεις να καταλάβει. Όχι όμως να είσαι έξω και να είσαι μπροστά από μια οθόνη.

Τόσο πολύ πια εθιστήκαμε στο ίντερνετ; Τόσο πολύ νιώθουμε ότι κάτι μας λείπει αν δεν έχουμε καλή σύνδεση; Τι θα πάθουμε δηλαδή αν κλείσει το κινητό μας επειδή δεν θα έχουμε μπαταρία; Θα σταματήσει η γη να κινείται; Ο κόσμος ξέρεις μπορεί και χωρίς ίντερνετ. Βγήκες για καφέ, απόλαυσε τον, κοίταξε τον κόσμο γύρω σου, πέρνα ευχάριστα με τους δικούς σου, δώσε λίγη σημασία στον αγαπημένο σου. Βλέπω παρέες έξω και είναι όλοι αφοσιωμένοι στα κινητά τους. Μπορεί να περάσει και τέταρτο, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Καλά για ματιά δεν το συζητώ.

Τι κοιτάζουν, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς; Με ποιους ανταλλάσσουν μηνύματα, αν όχι με αυτούς που έχουν απέναντι τους; Ξεχάσαμε να συζητάμε, να χαμογελάμε, να φλερτάρουμε. Με το να ανεβάζεις ωραίες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, να κάνεις σχόλια και να κάνεις διαδικτυακούς φίλους, πιστεύεις ότι ζεις; Συγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά όχι. Αν δεν έχεις κάποιον άνθρωπο δίπλα σου να σε ακούσει, να σε συμβουλεύσει, να μιλάτε, να μοιραζόσαστε πράγματα, τι να το κάνω εγώ να έχω χιλιάδες φίλους στο διαδίκτυο; Αν σου αρέσει να είναι έτσι η ζωή σου, πάω πάσο. Αν πάλι νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μια μικρή αποτοξίνωση, κάνε το. Γίνε πιο κοινωνικός, μίλα με τους φίλους σου, βγες έξω να διασκεδάσεις, όπως έκανες παλιά, αφήνοντας στο σπίτι το κινητό.

Η ζωή μπορεί να είναι εξίσου καλή με λιγότερη εισβολή της τεχνολογίας στην καθημερινότητα σου, το ξέρεις ε; Αν όχι, δοκίμασε και θα δεις ότι μπορείς να περνάς καλά και χωρίς το κινητό σου να έχει γίνει επέκταση του χεριού σου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.