ΛΑΣ Βόλου: «Για ακόμη ένα Μάη στην εγκατάλειψη η Πορταριά και η Μακρινίτσα»

Περιοδεία στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος συνοδευόμενους με υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η εικόνα της εγκατάλειψης και των συσσωρευμένων προβλημάτων ξεπροβάλλει και σ’ αυτά τα δυο χωριά του Πηλίου, όπως και στις άλλες περιφερειακές δημοτικές ενότητες. Η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ποιότητα του νερού, η συντήρηση των λιθόστρωτων και των παραδοσιακών λιθοδομών (πεζούλες), η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, τα πανάκριβα τέλη ύδρευσης και σύνδεσης στην αποχέτευση, τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, μεταξύ άλλων, συμπληρώνουν το μακρύ κατάλογο των επιπτώσεων της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Βόλου.
Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ συζήτησαν με τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές και επισιτιστικές μικρές επιχειρήσεις. Καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης, γιατί ουσιαστικά δουλεύουν λίγες μέρες το χρόνο, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν τη βαριά φορολογία. Ακόμη έχουν να αντιμετωπίσουν την αναδουλειά λόγω της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που έχει τσακίσει τα εισοδήματα κάνοντας πολυτέλεια για τη λαϊκή οικογένεια τις ολιγοήμερες αποδράσεις ξεκούρασης και διακοπών.
Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ζήτησαν από τους αυτοαπασχολούμενους και τους κατοίκους των χωριών να τιμωρήσουν με τη ψήφο τους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους. Που τους στερούν βασικά δικαιώματα. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τα κόμματα που υλοποιήσαν τα προηγούμενα χρόνια τα αντιλαϊκά μέτρα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), καθώς επίσης και τους υποψηφίους που στηρίζονται απ’ αυτά. Μεταξύ αυτών και τη δημοτική αρχή Βόλου, γιατί έχει τεράστιες ευθύνες για την εγκατάλειψη των χωριών, γιατί ακολούθησε πιστά τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση, στηρίζοντας μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κάλεσαν επίσης τους κατοίκους της Πορταριάς και της Μακρινίτσας να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων τους.
Η περιοδεία, στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας, Θόδωρος Καραγιάννης, Θανάσης Κατσαγεώργης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αποστόλης Νάνος, Εύη Καρυδάκη, Χαρμάνης Γιώργος, Χρήστος Κουραβέλας, ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση του θαυμάσιου εθίμου των «Μάηδων» στη Μακρινίτσα, για το οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όσοι συντελούν κάθε χρόνο στη διοργάνωση του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.