Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καζανάκι

Με τη συμμετοχή δεκάδων συγγενών των εκτελεσμένων, εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές στο Καζανάκι. Με την εκδήλωση που φέτος ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένη στους 20 εκτελεσμένους που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της παράνομης «Αναγέννησης» ολοκληρώθηκε μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης και εκ μέρους της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, η Χρυσούλα Τασολάμπρου τόνισε ότι οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ αποτίοντας φόρο τιμής στους εκτελεσμένους που τύπωναν και διακινούσαν την παράνομη «Αναγέννηση», οργάνωσαν την προηγούμενη Κυριακή 26 Ιούνη, πανεξόρμηση με το φύλλο του Ριζοσπάστη, βάζοντας ψηλά τον πήχη της διακίνησης, αναδεικνύοντας την αναντικατάστατη αξία και σημασία του κομματικού τύπου.

«Μπροστά στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του, θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη φιλοδοξία την προσπάθεια μας να αυξηθεί η διακίνηση του Ριζοσπάστη, να μεγαλώσει το κομμάτι των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών που τον προμηθεύονται, για να ριζώνει το Κόμμα μας στο νου και στην καρδιά των απλών ανθρώπων του μόχθου, σμιλεύοντας τη συνείδησή τους για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό», τόνισε.

Αμέσως μετά μίλησε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Όπως ανέφερε, με τη σημερινή εκδήλωση τιμάμε τη μνήμη των 20 εκτελεσμένων συντρόφων μας στο Καζανάκι που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της εφημερίδας «Αναγέννηση». Πρόκειται για την εκτέλεση 20 μελών και στελεχών του Κόμματος στις 4 Απρίλη 1949 καταδικασμένων από το έκτακτο στρατοδικείο τον Μάρτη του ίδιου χρόνου στο οποίο δικάστηκαν 61 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες.
«Η δράση των συντρόφων μας που έδωσαν τη ζωή τους για την έκδοση και τη διακίνηση της Αναγέννησης, αποτελεί για μας παρακαταθήκη στις σύγχρονες συνθήκες ώστε υπεύθυνα με επιμονή και φροντίδα να πασχίζουμε για την έκδοση τη μελέτη και τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», Οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ», ανέφερε ο Στ. Λουκάς, που πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ με την πολιτική του, το πρόγραμμά του δρα ώστε η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων, όχι για την εναλλαγή κομμάτων στην αστική κυβέρνηση, αλλά για «να αλλάξει τάξη στην εξουσία», για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Σύμφωνα με τον ανρισυντάκτη του Ριζοσπάστη, σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δε θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την αντεργατική,αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, την εξουσία τους, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, σε ρότα για την εργατική, λαϊκή εξουσία.ΚΑΖΑΝΑΚΙ2ΚΑΖΑΝΑΚΙ 1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.