Μια ψαράδικη βραδιά αναβιώνει στα Κανάλια

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κάρλας (Π.Ο. Κα.Μα.Κε.Βε.) και ο Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος Καναλίων ο «Ήταυρος» διοργανώνουν ψαράδικη βραδιά σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8.30 στα Κανάλια εκεί στο χωριό των ψαράδων, όπου η λίμνη Κάρλα, η αρχαία Βοιβηίδα αναζητά νέες προοπτικές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η εκδήλωση στοχεύει στην αναβίωση των παλιών βιωμάτων όταν οι ψαράδες της λίμνης Κάρλας γύριζαν στο χωριό μετά από απουσία 15 ημερών στο ψάρεμα. Έβλεπαν τους δικούς τους, αγόραζαν προμήθειες και γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ψάρια του γλυκού νερού αλιευμένα στη λίμνη Κερκίνη και μαγειρεμένα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει την ψαράδικη βραδιά εφέτος ως εξής:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Ανακοινώσεις – παρουσιάσεις – αφηγήσεις
• Ιστορική αναδρομή στις όχθες και στα νερά της λίμνης μας. Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού – Χορευτικού Συλλόγου ο «Ήταυρος».
• Δημόσιο Εκθεσιακό Κέντρο λίμνης Κάρλας: Περιγραφή, λειτουργία, προοπτικές. Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας
• Νέες προοπτικές σε σχέση με τη λίμνη Κάρλα. Τριαντάφυλλος Παπαιωάννου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου.
• «Η λίμνη μας και ο θρύλος της». Αφήγηση – παρουσίαση: Αγγελική Θάνου, Συνταξιούχος Σχολική Σύμβουλος, Συγγραφέας. Κιθάρα – τραγούδι: Αρετή Κατσαγεωργίου, φοιτήτρια του Πολυτεχνείου, μουσικός.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
• Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου.• Χορός και γλέντι για όλους με παραδοσιακά τραγούδια. Συντονισμός – παρουσίαση εκδήλωσης: Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.