Ολομέτωπη επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση από τη ΔΕΘ – Τι είπε για υποκλοπές, συνεργασίες και οικονομία

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, των αυξήσεων στην ενέργεια, αλλά και των μέτρων που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε στη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος στις 7 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί στο ΟΤ Forum στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, δεν άφησε εκτός κριτικής ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα ενώ χτύπησε «καμπανάκι» στη σκιά της ενεργειακής κρίσης, τονίζοντας ότι τα χειρότερα έρχονται.

Έκανε σκληρή κριτική για το θέμα των υποκλοπών και τις «δήθεν παροχές» όπως τις χαρακτήρισε από την κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές μετά τις πρόσφατες αναφορές του πρωθυπουργού.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε έγκαιρα την αλήθεια

«Το ΚΚΕ πολύ έγκαιρα αποκάλυψε στο λαό την αλήθεια για τη σημερινή κατάσταση και τα χειρότερα που έρχονται. Αποκάλυψε ότι ο μεγάλος ένοχος για την αύξηση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας είναι οι ίδιες οι κατευθύνσεις και οι δεσμεύσεις της ΕΕ, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των λαών της Ευρώπης» είπε για να προσθέσει ότι η αλήθεια είναι ότι η έκρηξη των τιμών της ενέργειας ξεκίνησε πολύ πριν την στρατιωτική αναμέτρηση και την κλιμάκωση του ενεργειακού πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έστρεψε τα «βέλη» του και στην Ε.Ε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πυροβολεί τα πόδια των λαών και δεν το κάνει για να υπερασπιστεί «την ελευθερία και το διεθνές δίκαιο», αλλά για να θωρακίσει τη δικτατορία του κεφαλαίου και τη θέση της στον διεθνή ανταγωνισμό».

Καμιά προπαγάνδα, πρόσθεσε,  δεν μπορεί να κρύψει για πολύ τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας.

«Η ΕΕ αδυνατεί να διασφαλίσει τους επόμενους μήνες επαρκή ποσότητα αερίου, που να αναπληρώσει τις απώλειες του ρωσικού φυσικού αερίου». 

«Συνένοχοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε υψηλούς τόνους τόσο στη στάση της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που προωθούν – όπως είπε –  την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, όχι μόνο στον ενεργειακό πόλεμο, αλλά και συνολικά στην ιμπεριαλιστική αναμέτρηση ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας.

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι συνένοχοι για την πολιτική που μετατρέπει πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη, σε στρατιωτικούς στόχους, αν υπάρξει μια ευρύτερη σύγκρουση.

Είναι συνένοχοι γιατί κοροϊδεύουν ότι η εμπλοκή μας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποτελεί ασπίδα προστασίας από την επιθετικότητα της Τουρκίας» είπε για να προσθέσει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

«Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η Τουρκία “γκριζάρει” το Αιγαίο, αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου με το εφεύρημα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η τουρκική επιθετικότητα “τρέφεται” από τη δράση των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, καθώς και των μεγάλων αντιθέσεών τους με Κίνα και Ρωσία» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Πυρά» κατά Μητσοτάκη

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αναφορές Μητσοτάκη σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, πριν από λίγες μέρες, πανηγύρισε ότι, σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων και την αξιοποίηση των κοινοτικών ταμείων, η Ελλάδα πέτυχε το 2021 ρεκόρ σε επίπεδο 30ετίας!!!

Μάλιστα. Δεν μας είπε όμως τι κέρδισαν με αυτό το ρεκόρ οι εργαζόμενοι και ο λαός;

Όλοι ξέρουμε την απάντηση. Η προσέλκυση επενδύσεων συμβαδίζει με τη θυσία των δικαιωμάτων του λαού στο βωμό του κέρδους» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το «αποδεικνύει η αλυσίδα των αντεργατικών νόμων, με κορυφαίο το νόμο Χατζηδάκη». 

«Έρχεται η τρίτη βαθιά κρίση μέσα σε 15 χρόνια»

Στη συνέχεια της ομιλία τους δεν παρέλειψε να προετοιμάσει τον λαό για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης τονίζοντας  ότι οι εργαζόμενοι θα βιώσουν, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, μαζική αδυναμία θέρμανσης, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι ελλείψεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης και οι υπέρογκες τιμές -που είναι δύο όψεις το ίδιου νομίσματος όπως είπε – θα πολλαπλασιαστούν.

«Κανείς σοβαρός αναλυτής δεν συζητά για το αν, αλλά μόνο για το βάθος της νέας, επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης. Έρχεται η τρίτη, μεγάλη, βαθειά κρίση μέσα σε 15 χρόνια!

Όλες οι υποσχέσεις των άλλων κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια, “για την ανάπτυξη που έρχεται και που θα οδηγήσει σε λαϊκή ευημερία”, θρυμματίζονται απ’ την πραγματικότητα» σημείωσε.

Το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρόσθεσε,  δείχνει το πραγματικό του, αντιδραστικό, σάπιο πρόσωπο.

«Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Και σ’ αυτή την πραγματικότητα, έρχονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, που εμφανίζεται σαν να μην την καταλαβαίνει….

Τα μέτρα ανακούφισης, το μεγάλο πακέτο, είναι παραπάνω από φανερό ότι ελάχιστα μπορεί να ανακουφίσει τους εργαζόμενους.

Το ύψος του “πακέτου”, ακόμα και αν φθάσει τελικά τα 5.5 δισ. που διατείνεται, μεταφράζεται περίπου σε 500 ευρώ ανά άτομο…

Η κυβέρνηση, λοιπόν, καλεί τους εργαζόμενους με αυτά να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας τερατώδους αύξησης του κόστους ζωής.

Με απλά λόγια, ένας μισθωτός που επιβίωνε με 10.000 το χρόνο, και πρέπει να πληρώσει φέτος 11.500, καλείται αυτό να το κάνει με 500 ευρώ. Αυτό είναι το ένα δεδομένο».

«Ας σταματήσουν τις κοροϊδίες»

Ο κ. Κουτσούμπας έβαλε για μία ακόμη φορά στο στόχαστρό του τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, και ειδικότερα το επίδομα 250 ευρώ σε 2.5 εκ. ανθρώπους αλλά και αυτές που αφορούν σε αγρότες και συνταξιούχους.

«Δίνει, είπε, 250 ευρώ σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή 70 λεπτά τη μέρα. Αλήθεια, με αυτά τα 70λεπτά τη μέρα θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας;

Περίεργα μαθηματικά… Ας σταματήσουν πια οι κοροϊδίες!

Αντίστοιχα, οι εξαγγελίες για τους αγρότες μόνο ως πρόκληση μπορούν να γίνουν κατανοητές.

Το τεράστιο κόστος των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων έχει οδηγήσει τους αγρότες να ελαχιστοποιούν τη χρήση τους, εδώ και δεκαετίες, με αρνητικό αποτέλεσμα στα επίπεδα παραγωγής και κάλυψης των διατροφικών αναγκών της χώρας.

Και τώρα, η κυβέρνηση έρχεται να επιδοτήσει με λιγότερα από 4 ευρώ ανά στρέμμα χρησιμοποιούμενης έκτασης, επιδοτήσεις που τελικά θα καταλήξουν στους εισαγωγείς λιπασμάτων και αγροεφοδίων.

Οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους, επίσης προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, ενός τάχα ευνομούμενου κράτους, να έρχεται και να εξαγγέλλει ως “παροχή” αυτά που τα δικαστήρια επιδίκασαν ως “δικαίωμα” των συνταξιούχων;». 

«Αφήστε έξω από τα βρώμικά παιχνίδια το ΚΚΕ»

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών αλλά και στις αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ περί συνεργασιών, προσπαθώντας να εμπλέξει και το ΚΚΕ, όπως τόνισε.

«Έχει αποδειχτεί πως, όταν οι κυβερνώντες μιλούν -και πολλές φορές εκβιάζουν- για την ανάγκη κυβερνητικής “σταθερότητας”, όπως κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης, στην πραγματικότητα ανησυχούν μη τυχόν και διαταραχθεί η σταθερότητα και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής τους, η οποία σταθερά και μόνιμα σαρώνει τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη των λίγων» είπε για να βάλει στη συνέχεια στο στόχαστρο και το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Τις ίδιες βέβαια ανησυχίες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και ο κ. Τσίπρας όπου βρεθεί και όπου σταθεί, αναμασά τα περί διασφάλισης της “κοινωνικής συνοχής”. Στην πραγματικότητα, δίνει σήμα στο κεφάλαιο ότι “εδώ είμαι εγώ να την εγγυηθώ, όπως άλλωστε έκανα στην προηγούμενη κυβερνητική μου θητεία”.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και από κοντά και το ΠΑΣΟΚ, θέλουν το λαό θεατή, μια ζωή στην αναμονή, να παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια, να μεγαλώνει η αστάθεια και η ανασφάλεια στη ζωή του για χάρη της πολιτικής σταθερότητας που έχουν ανάγκη οι λίγοι, οι εκμεταλλευτές του λαού για τα δικά τους συμφέροντα».

Για να είμαστε λοιπόν ειλικρινείς, συνέχισε, «το εύκολο είναι να ζητάς να φύγει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, ή να μην έρθει μια άλλη. Το δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και το πιο κρίσιμο για το λαό, είναι να παλέψει ο λαός για να “φύγουν”, δηλαδή να καταργηθούν, όλοι οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι».

Σχετικά με τον κ. Μητσοτάκη που «μίλησε για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, την οποία την χαρακτήρισε ως “πολιτική – τερατογένεση”, χώνοντας με κουτοπονηριά μέσα και το ΚΚΕ» τόνισε πως ο πρωθυπουργός  «ξέρει – κι αυτό θέλει να κρύψει από το λαό – πως τα τέρατα που ψάχνει, υπάρχουν εκεί που βρίσκεται ο ίδιος και το κόμμα του, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα δηλαδή, μέσα στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν παρέα» και πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους.

«Αφήστε λοιπόν όλοι σας, έξω από τα βρώμικα παιχνίδια σας, το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται, όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί σε μία τέτοια κυβέρνηση της συμφοράς για το λαό, όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια».

Για τις υποκλοπές

Σχετικά με τις υποκλοπές,  με αφορμή όπως είπε, την άθλια και απαράδεκτη υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνισε με νόημα.

«Ποιος όμως μιλάει για αυτά; Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που σκίζει τα ρούχα του ή το ΠΑΣΟΚ που το έχει λουστεί, μιλάνε σήμερα για την κατάργηση όλου του σκοτεινού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές; Κανείς δεν μιλάει.

Γιατί όλοι τους, είτε ψήφισαν, είτε στήριξαν, είτε ανέχτηκαν όλο αυτόν τον βούρκο από νόμους, οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ, που στην ουσία βάζουν στο στόχαστρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού.

Αυτά που ενώνουν σήμερα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι πολύ περισσότερα, από αυτά που τους χωρίζουν. Και μια χαρά θα μπορούσαν να φτιάξουν την επόμενη αστική κυβέρνησή τους, και αριθμητικά και κυρίως πολιτικά, αν αυτό το απαιτήσει το κεφάλαιο και οι σύμμαχοί του.».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.