Ψήφισμα αλληλεγγύης απ΄το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμπαραστέκεται και συμμετέχει ενεργά στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα.
Όπως τονίζεται, “είμαστε δίπλα σας και συμπορευόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας, απέναντι στις πολιτικές της Ε.Ε, και των εγχώριων αντιπροσώπων τους, απέναντι στην κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) η οποία σαν στόχο της έχει το ξεκλήρισμά σας και το πέρασμα του αγροτικού κλήρου σε όλο και λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών καπιταλιστών. Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να έχουμε ακριβότερα και κακής ποιότητας αγροτικά προϊόντα στο τραπέζι μας ενώ υπάρχει η δυνατότητα για το αντίθετο.

Στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές που μας θέλουν, και εσάς και εμάς να γινόμαστε θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Συμπαραστεκόμαστε και συμπορευόμαστε, γιατί και εμείς στον χώρο της Παιδείας αντιμετωπίζουμε τους ίδιους εχθρούς.
Τις επιχειρήσεις που συνδέονται όλο και πιο στενά με τη μόρφωση, ένα κοινωνικό αγαθό που οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της τωρινής, με τις ευλογίες της ΕΕ, την κατάντησαν ένα ακριβό εμπόρευμα δύσκολα προσβάσιμο στα παιδιά των φτωχών οικογενειών.

Στεκόμαστε στο πλάι σας και χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας γιατί και δικοί μας εχθροί είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός και οι μηχανισμοί ιδεολογικής χειραγώγησης που προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντί σας στα πλαίσια της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε».

Είμαστε δίπλα σας και συμπορευόμαστε στους αγώνες σας γιατί και εμείς οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι την ίδια εκμετάλλευση βιώνουμε και από τους ίδιους μηχανισμούς. Κουτσουρεμένοι μισθοί, χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας με χαμηλές αμοιβές και ελάχιστα δικαιώματα.

Τα προβλήματα είναι κοινά και γι’ αυτό χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση, κοινό αγώνα. Μόνο όταν όλοι οι άνθρωποι του μόχθου σχηματίσουν ένα αρραγές μέτωπο θα είναι στην κυριολεξία ανίκητοι.

Το ΔΣ
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.