Ρωσία: Άρχισε η δίκη του Ναβάλνι

Άρχισε σήμερα η δίκη του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διαφθοράς που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Μόσχας.

Ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου οδηγήθηκε στο δικαστήριο Τβέρσκοϊ, στο κέντρο της Μόσχας, όπου είχαν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι και οπαδοί του. «Θα έρθει η στιγμή που θα τους δικάσουμε εμείς (έντιμα αυτή τη φορά)», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν μεταξύ των οργανωτών της κινητοποίησης κατά της διαφθοράς, στην οποία συμμετείχαν χθες Κυριακή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα. Ο Ναβάλνι συνελήφθη μόλις άρχισε η συγκέντρωση στη Μόσχα και πέρασε τη νύκτα κρατούμενος.

Μπλόγκερ κατά της διαφθοράς, ο οποίος σχεδιάζει να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές του 2018, ο Ναβάλνι δικάζεται επειδή απηύθυνε έκκληση για συγκέντρωση που οδήγησε σε διατάραξη της δημόσιας τάξης και κινδυνεύει να τιμωρηθεί με διοικητική κράτηση έως 15 ημερών.

Εκτός από τον Ναβάλνι, τουλάχιστον 1.030 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα, όπου χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση των αρχών, σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση διαδηλώσεων και ανέφερε επίσης δεκάδες συλλήψεις στην επαρχία.

Η πλειονότητα των συλληφθέντων απελευθερώθηκαν μέσα στη νύχτα. Τουλάχιστον 120 πρόσωπα παρέμεναν κρατούμενα από την αστυνομία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ένας αστυνομικός νοσηλεύθηκε αφού τραυματίσθηκε στο κεφάλι από έναν διαδηλωτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.