Σε νέο κτίριο στην Ιάσονος θα στεγαστούν υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θα στεγαστούν ερευνητικά κέντρα και υπηρεσίες για φοιτητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και από το εξωτερικό

Νέα στέγη σε κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, βρήκαν υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εξυπηρετούν διεθνείς φοιτητές και όχι μόνο. Όπως αναφέρει σε διαδικτυακή του ανάρτηση ο πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης, στο τετραώροφο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος 62 πλέον θα στεγάζονται υπηρεσίες που αφορούν στην φοιτητική μέριμνα, όπως η πρόσβαση για φοιτητές/τριες με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, αλλά και δομές που θα στηρίξουν την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση του ιδρύματος (Γραφείο Διεθνούς Εκπαίδευσης, Διεθνών Σχέσεων-Εράσμους+, Υποστήριξης Διεθνών Φοιτητών-τριών), την ερευνητική δραστηριότητα (Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, ΙΑΣΩΝ), τη διασύνδεση (Γραφείο Αβερωφείου Αγροδιατροφικού-Τεχνολογικού Πάρκου) και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Έμπλεος χαράς ο κ. Μαμούρης αναφέρει ότι “η νέα εποχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προϋποθέτει την ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών μας ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών/τριών και του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος. Το εν λόγω κτίριο αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες την έδρα της ιστορικής εφημερίδας “Η Θεσσαλία” όπου στεγάζονταν τα γραφεία και το τυπογραφείο καθώς και το βιβλιοπωλείο του ιδρυτή και εκδότη της Γ.Παρασκευόπουλου. Οταν η εφημερίδα “Θεσσαλία” εξαγοράστηκε από τον αλευροβιομήχανο Κώστα Λούλη, τα γραφεία της μεταφέρθηκαν στον αλευρόμυλο της εταιρίας του στην περιοχή των παλαιών, και το κτίριο της οδού Ιάσονος ενοικιάστηκε σε τραπεζικά ιδρύματα.

Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως και διαμορφώθηκε, με την επιμέλεια και τη συμβολή της ομάδας του γνωστού Βολιώτη αρχιτέκτονα Κώστα Αδαμάκη ο οποίος είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. “Ευχαριστούμε τον συνάδελφο Κώστα Αδαμάκη και την ομάδα του για την συμβολή του στην ανακαίνιση του κτιρίου και την διαμόρφωση των χώρων.
Πολύ σύντομα τα εγκαίνια” καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μαμούρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.