Σήμερα θα λάβουν νεότερες αποφάσεις οι αγρότες της Μαγνησίας

Σε κλειστό κομμάτι της ΠΑΘΕ χθες, οι αγρότες του Αλμυρού

Παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα του Αλμυρού στη θέση Πλατάνια και του Στεφανοβικείου Μαγνησίας, ζητώντας την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τους έχουν φέρει στα όρια επιβίωσής τους.
Σε κομμάτι της εθνικής οδού που δεν γίνεται η κυκλοφορία λόγω έργων, ανέβηκαν το βράδυ της Κυριακής αγρότες του Αλμυρού με περίπου 30 αγροτικά μηχανήματα. Το συγκεκριμένο σημείο είναι κλειστό λόγω εργασιών, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και δεν παρεμποδίστηκε η κυκλοφορία. Οι αγρότες έμειναν στο σημείο για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ στο ίδιο σημείο έχουν ανέβει ξανά τις προηγούμενες μέρες.
Σε δήλωσή του ο αγροτοσυνδιλακιστής Χρήστος Πάντσιος τόνισε ότι το μπλόκο του Αλμυρού, μετά τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν για τα προβλήματα των αγροτών μετά τη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, ανεβάζοντας τρακτέρ στην ΠΑΘΕ και το μπλόκο, όσο περνούν οι μέρες, ενισχύεται.
«Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις στα αιτήματα που θέσαμε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και, σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα της Θεσσαλίας, θα εξετάσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας», ανέφερε ο κ. Πάντσιος.

Πανθεσσαλικό συντονισμό

Με τα μπλόκα στη Θεσσαλία να παραμένουν μαχητικά και να ενισχύονται καθημερινά με νέα τρακτέρ και με τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πληθαίνουν, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Καρδίτσας αποφάσισε να καλέσει και τα υπόλοιπα μπλόκα που έχουν στηθεί στην περιοχή ( Πλατυκάμπου Λάρισας, Ζάρκου Τρικάλων, Στεφανοβίκειου Μαγνησίας και Αλμυρού Μαγνησίας ) σε πανθεσσαλική σύσκεψη συντονισμού, σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στον Παλαμά προκειμένου να γίνουν βήματα συντονισμού και κλιμάκωσης του δίκαιου αγώνα επιβίωσης .

Στο Στεφανοβίκειο οι αγρότες του Ριζομύλου

Το μπλόκο Ριζομύλου ένωσε τις δυνάμεις του χθες με το μπλόκο Στεφανοβικείου, αναφέρουν οι αγρότες.
Σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συνέλευση των αγροτών, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για συνέχιση του αγώνα.

Με αγρότες των παρακάρλιων
περιοχών ο Δ. Κουρέτας
Μόνιμη λύση για το ζήτημα της Κάρλας προτάσσουν οι αγρότες της περιοχής, τασσόμενοι αναφανδόν υπέρ της πρότασης του περιφερειάρχη για κατασκευή σήραγγας που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα .
Οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων των παρακάρλιων περιοχών συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας μετά από πρόσκληση του κ. Κουρέτα και αφού συζήτησαν διεξοδικά για την επόμενη μέρα, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να επισπευσθούν οι διαδικασίες, καθώς η υπομονή τους όπως είπαν έχει εξαντληθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.