Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

Με την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου, αύριο Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της Ζαγοράς, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμή του κ. Παυλόπουλου και συναυλία παραδοσιακής μουσικής, με το μουσικό σχήμα «Ραστωδία».

Θα προηγηθεί στις 9 το πρωί υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και Θεία Λειτουργία με την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού έτους (Ίνδικτος) προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.
Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς.

Σήμερα Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, στις 11:00 π.μ., με ομιλία για την ιστορία του Συνεταιρισμού και την συνεταιριστική παράδοση των 100 χρόνων, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου. Για το βράδυ του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη συναυλία με λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Βιολέτα Τάγκαλου.

Οι υπόλοιπες σημερινές εκδηλώσεις
Στις 11 π.μ. θα γίνουν επίσημοι χαιρετισμοί και ομιλίες. Θα αναπτυχθούν οι θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων από μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων ή εκπροσώπους τους από τα κεντρικά όργανα. Κεντρικό θέμα των πολιτικών ομιλιών θα είναι: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Προϋποθέσεις και προοπτικές για ανάπτυξη στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές». Το θέμα θα αναπτύξει από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος για τα αγροτικά ζητήματα κ. Αραχωβίτης Σταύρος και αντίστοιχα από πλευράς Ν.Δ. ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα εκπροσωπήσει το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Αγροτικού Τομέα και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Λουφόπουλος Δημήτριος. Το Κ.Κ.Ε. θα εκπροσωπήσει για το θέμα ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Στεργίου Κωνσταντίνος. Το Ποτάμι θα εκπροσωπήσει ο υπεύθυνος του κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα, κ. Καχριμάνης Σπυρίδων που είναι και ο ίδιος συνεταιριστής. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εκπροσωπούνται για το θέμα από τον Βουλευτή Λάρισας, κ. Κόκκαλη Βασίλειο. Σχετικά με το κεντρικό ζήτημα θα αναπτύξει την ομιλία του και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που θα παρίσταται στις εκδηλώσεις κ. Λεβέντης Βασίλειος. Με βάση την ίδια θεματική, θα αναπτύξει την ομιλία του και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου Ευάγγελος που θα είναι επίσης παρών στη Ζαγορά και η τοποθέτησή του αναμένεται με προσδοκίες για θετικές εξαγγελίες, με στόχο την κυβερνητική στήριξη προς τον Συνεταιρισμό και τα μέλη του.
Παρόντες θα είναι σαφώς όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης από τη Μαγνησία, όπως οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο βουλευτής της Ν.Δ. και οι Αντιπεριφερειάρχες από τη Μαγνησία. Παρούσα θα είναι και η Υφυπουργός από τη Μαγνησία κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα. Όλοι θα απευθύνουν επίσημο χαιρετισμό.
Επίσης θα αναπτυχθεί ομιλία για την ιστορική πορεία των 100 χρόνων του Αγροτικού Συνεταιρισμού από τον Διευθυντή της Οργάνωσης, κ. Βαλασσά Διονύσιο.
Στις 04 Σεπτεμβρίου θα παραβρεθεί στη Ζαγορά ο Περιφερειάρχης, κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος. Εξάλλου έχει ήδη δημοσιοποιηθεί ότι οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που θα ανακηρυχθεί Eπίτιμος Δημότης Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Κυκλοφοριακά μέτρα στη Ζαγορά

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη Ζαγορά, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή, αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, για λόγους ασφαλείας.
Όπως αναφέρεται σε απόφαση του αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Μαρκογιαννάκη, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας του κεντρικού οδικού άξονα Ζαγοράς – Πουρίου από το ύψος μετά την διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ζαγοράς – Χορευτού, ήτοι από την οδό Κασσαβέτη έως και την διασταύρωσή της με την οδό Βουζαρά έμπροσθεν Πλατείας Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 προς εξασφάλιση της ασφάλειας της εκδήλωσης και επισήμων προσώπων, που αναμένεται να συγκεντρωθούν, λόγω της επικείμενης προγραμματισμένης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ζαγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.