Τα κορίτσια του ΕΕΕΕΚ Βόλου είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Ζέττα Μακρή

Τα κορίτσια του ΕΕΕΕΚ Βόλου είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Ζέττα Μακρή
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “ευχαριστώ, από καρδιάς, τα κορίτσια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου που, μέσω τηλεδιάσκεψης, μου τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου! Ένα έθιμο που, στην Μαγνησία, το κρατάμε ζωντανό και τα παιδιά μας το τιμούν κάθε χρόνο.
Οι Λαζαρίνες του ΕΕΕΕΚ Βόλου με συγκίνησαν πολύ με αυτή τους την πρωτοβουλία και μου μετέφεραν, μέσα από τα λαζαρικά κάλαντα, ατόφιο τον δυνατό συμβολισμό του Σαββάτου του Λαζάρου, την νίκη της ζωής επί του θανάτου.
Οι μαθήτριες, με την διαρκή στήριξη των εκπαιδευτικών τους, κάνουν πράξη, καθημερινά, την δική τους προσωπική νίκη επιτυγχάνοντας στόχους και κάνοντας σημαντικά βήματα σε ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό και προσβάσιμο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Κορίτσια μου, σας ευχαριστω! Μου δώσατε μεγάλη χαρά! Τα κάλαντα του Λαζάρου είναι ένα έθιμο που θυμάμαι από παιδί και είμαι, ειλικρινά, ευγνώμων που μου υπενθυμίσατε ότι οι παραδόσεις του τόπου μας δίνουν ιδιαίτερο χρώμα και συναίσθημα στην κάθε μέρα αλλά, πολύ περισσότερο, στις άγιες ημέρες που πλησιάζουν.
Σας ευχαριστώ και για τα δώρα που φτιάξατε, έχουν ιδιαίτερη αξία για μένα και σεις έχετε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.