Θ. Γεωργαδάκης: Τρακτέρ στις πλατείες στις 22 Ιανουαρίου κάλεσμα για μαζικότητα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

Να σηκωθούν από τον καναπέ και να βγουν σους δρόμους κάλεσε τους αγρότες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης, ενώ σήμερα αποφασίζουν κινητοποιήσεις και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Πηλίου.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι ο αγώνας που δόθηκε τους προηγούμενους μήνες θα συνεχιστεί, καθώς ενώ υπήρχε δέσμευση του υπουργού για την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και πως θα αποζημιωθεί το στρέμμα σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές, δεν έγινε καμία ανακοίνωση.
«Η κυβέρνηση έκανε πράξη το διαίρει και βασίλευε. Χαιρετίζουμε το κέρδος της Αγιάς (που θα λάβουν 300 €/στρέμμα) που ήταν κάτω από τον αγώνα των συναδέλφων στο δρόμο. Δεν υπάρχει υπουργική δέσμευση για τους μηλοπαραγωγούς του Πηλίου πόσο θα αποζημιωθούμε το στρέμμα», τόνισε.

Ο κ. Γεωργαδάκης ανέφερε ότι ο αγώνας για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται και μετά την χθεσινή Πανελλαδική σύσκεψη αποφασίστηκε στις 22 Ιανουαρίου να κατέβουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Όπως εξήγησε, τα προβλήματα είναι πολλά, το κόστος παραγωγής στο Θεό, οι τιμές των προϊόντων εξευτελιστικές.
«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χέρι. οι αγρότες θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Να καταφέρουμε τη μεγαλύτερη μαζικότητα», τόνισε ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Μαγνησίας, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα που έχουν πληγεί όπως το βαμβάκι, τα μήλα, τα κάστανα, τη βρώσιμη ελιά κ.α. προϊόντα και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνεται στους μεγαλοεφοπλιστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.