Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας

Πέντε γεγονότα που συνέβησαν χθες, μου στιγμάτισαν την ημέρα και με προβλημάτισαν.

1ο γεγονός: Μια νεαρή γυναίκα, έπεσε θύμα άγριου μπούλινγκ ενός ελεγκτή των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, διότι «συνελήφθη» να μην έχει εισιτήριο και να βγαίνει από το παράθυρο του λεωφορείου, ουρλιάζοντας από πόνο και ντροπή.

2ο γεγονός, στο Βόλο: Η ΔΕΥΑΜΒ κατήγγειλε στην Αστυνομία και συνέλαβε μικρομεσαίο επιχειρηματία ότι έκλεβε το νερό, που χρησιμοποιούσε για το ουζερί του.

3ο γεγονός: Στο αστυνομικό τμήμα Βόλου κατέληξαν ένα ζευγάρι και μια 34χρονη και αλληλομηνύθηκαν. Το ζευγάρι, ζητούσε το ενοίκιο που της χρωστούσε η ενοικιάστρια.

4ο γεγονός: Χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται υπερχρεωμένα στη ΔΕΗ που τους κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα. Χθες, μια Βολιώτισσα που ζει με την μητέρα της, έφθασε να χρωστά 1.700 ευρώ και έμεινε χωρίς ρεύμα.

5ο γεγονός: Μπροστά στα γκισέ των τραπεζών, χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν λιγότερα χρήματα από το επικουρικό της.
Αναρίθμητα από τέτοια γεγονότα η καθημερινότητα του Έλληνα και τα προβλήματα ολοένα και πληθαίνουν. Σε λίγες ημέρες, που ο Πρωθυπουργός, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί, θα ανέβουν στην Θεσσαλονίκη και θα δώσουν συνέντευξη, ενώπιον των δημοσιογράφων, άραγε τι απαντήσεις θα έδιναν σε όλους αυτούς τους Έλληνες, που προσπαθούν να μείνουν αξιοπρεπείς και με ψηλά το κεφάλι;

Τι θα έλεγαν στην νεαρή, που δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο της, γιατί είναι μακροχρόνια άνεργη; Άραγε φταίνε τα χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν χρήματα και πολλά απ’ αυτά ντρέπονται να απλώσουν το χέρι κάθε μέρα στους γονείς τους για να εξασφαλίσουν έστω τον καφέ τους;

Τι θα απαντούσαν στον Βολιώτη μικρομεσαίου, που παλεύει να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρηση του και νιώθει εξευτελισμένος, να συλλαμβάνεται από την Αστυνομία γιατί αναγκάζεται να «κλέβει» από τον υδρομετρητή της ΔΕΥΑΜΒ;

Τι θα απαντούσαν στο ζευγάρι των Βολιωτών που είχε ένα σπιτάκι που το νοίκιαζε και του ζητούσαν τον ΕΝΦΙΑ και δεν μπορούσε να εισπράξει το μικρό μίσθιο; Η νεαρή ενοικιάστρια τους δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της διότι ήταν άνεργη. Τι θα της έλεγαν; Να μείνει στο δρόμο; Ήθελα να ήξερα, τι θα έλεγαν στους Έλληνες που τον 21ο αιώνα δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα. Ότι τους έκανε η κυβέρνηση 36 δόσεις; Και 72 και 102 να τις κάνει τις δόσεις, όταν δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, πώς να πληρώσουν αυτά που οφείλουν, όταν έρχονται και άλλα κάθε μήνα; Θέλω να ακούσω τι απάντηση θα δώσουν για τις επικουρικές που περικόπτονται κάθε μήνα και σ’ όλους αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.

Πάντως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αυτό που θα φώναζαν θυμωμένα θα ήταν ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Χθες ακούσαμε από τα χείλη του Πρωθυπουργού ότι τα 246 εκ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς ομάδες. Πως άραγε; Δίνοντας ένα κιλό ρύζι και δυο πακέτα μακαρόνια; Οι ανάγκες του λαού κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο αυτές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.