«Θετικός ο απολογισμός της κυβέρνησης στην Παιδεία»

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Σ. Σαβελίδη και στελέχη της Διεύθυνσης
Επισκέψεις των υποψηφίων Μάκη Μπαλλή και Ακη Καλαμαρά σε Α’θμια και Β’θμια

Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισκέφθηκαν χθες οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Μάκης Μπαλλής και Ακης Καλαμαράς, στο πλαίσιο της καθημερινής επαφής με φορείς και πολίτες με την ευκαιρία των επικείμενων εκλογών.
Στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία σε συνάντηση με τον Διευθυντή κ. Γιώργο Πολύζο και στελέχη της Διεύθυνσης να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην οργάνωσης και λειτουργία της Διεύθυνσης, αλλά κυρίως θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων και το εκπαιδευτικό έργο.
Τόσο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας όσο και τα στελέχη της Διεύθυνσης επισήμαναν ως θετικό μέτρο την έγκαιρη πρόσληψη των εκπαιδευτικών και την κάλυψη των σχολείων με τα βιβλία της νέας χρονιάς πριν ακόμη ξεκινήσει η νέα περίοδος, ενώ χαρακτήρισαν ως σημαντικό βήμα την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην προκήρυξη για την πρόσληψη, μετά από χρόνια, επαρκούς προσωπικού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.
Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για νέα σχολικά κτίρια και αίθουσες ώστε να είναι ακόμη πιό αποδοτικό το εκπαιδευτικό έργο. Μία ανάγκη που απαιτεί τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη προετοιμασία από πλευράς Δήμου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία των Σποράδων και των απομακρυσμένων περιοχών, καθώς στα νησιά είναι που εμφανίζονται οι περισσότερες ανάγκες για επαρκή αριθμό αναπληρωτών. Επ’ αυτού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα επιπλέον κίνητρα, πέραν της μοριοδότησης, που θα μπορούσαν να ισχύσουν για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος δασκάλων να τοποθετηθούν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.
Στη διάρκεια της επίσκεψης των δύο υποψηφίων βουλευτών στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτη Σαβελίδη και με τις προϊσταμένους των επιμέρους τμημάτων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των σχολείων, ζητήματα που άπτονται του έργου των εκπαιδευτικών, αλλά και προβλήματα λειτουργικότητας του κτιρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.
Ο κ. Σαβελίδης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπήρξε κατά τα προηγούμενα χρόνια για την προώθηση θεμάτων της Δευτεροβάθμιας και την επίλυση προβλημάτων που είχαν επισημανθεί, με στόχο την καλύτερη λειτουργία των σχολείων της περιοχής. Επισημάνθηκε η ανάγκη, παρά την κάλυψη των σχολείων με τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών, για τη δημιουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, κάτι που όπως επισήμαναν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές προϋποθέτει την πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ήδη εξαγγείλλει το υπουργείο Παιδείας.
Οι επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας παρουσίασαν αναλυτικά τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο Μουρτζούκου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της και τα οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και με την ίδια την ασφάλεια των εκπαιδευτικών-εργαζομένων.
Από την πλευρά τους οι Μάκης Μπαλλής και Ακης Καλαμαράς παρουσίασαν όχι μόνο το έργο του υπουργείου Παιδείας και τις θετικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των σχολείων σε προσωπικό και διδακτικό υλικό αλλά και τον προγραμματισμό και τις στοχεύσεις για την επόμενη περίοδο. Υπογράμμισαν την θετική εξέλιξη των μαζικών προσλήψεων σε αντίθεση με τις διαθεσιμότητες και απολύσεις των προηγούμενων χρόνων και δεσμεύθηκαν για τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας στο κτίριο Μουρτζούκου.

Οι κ. Μάκης Μπαλλής και Ακης Καλαμαράς με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Πολύζο

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Σ. Σαβελίδη και στελέχη της Διεύθυνσης