Τον Μάρτιο η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας

Σύσκεψη για τα έργα υποδομών παρουσία του Γ.Γ. Θάνου Βούρδα

Για τον Μάρτιο προσδιόρισε τη δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ο οποίος συμμετείχε σε διευρευμένη σύσκεψη για τα έργα υποδομής της Μαγνησίας, σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΟΛΒ. Η σύσκεψη παρόντες ήταν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης, ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ Γιάννης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Γιώργος Τοζίδης και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

Σε ότι αφορά στο έργο της Ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας που έχει καθυστερήσει να προκηρυχθεί ο κ. Βούρδας τόνισε ότι η σύμβαση βρίσκεται στην Διαχειριστική Αρχή και μέχρι τον Μάρτιο θα έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Σε τελικό στάδιο μάλιστα βρίσκεται και η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ ΟΛΒ, ΓΑΙΟΣΕ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας για τις συνδυασμένες μεταφορές και τη σύνδεση του λιμένα Βόλου, τόσο με το αεροδρόμιο όσο και με την Β’ ΒΙΠΕ, με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στη σύσκεψη που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και απαντήθηκαν από την αρμόδια υπουργό κα Παπανάτσιου και τον Γ.Γ. κ. Βούρδα. Κύρια ζητήματα που τέθησαν ήταν η τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού υλικού που υπάρχει σε αποθήκες, όπως το βασιλικό βαγόνι που αποτελεί περιουσία του οργανισμού, η καλύτερη αξιοποίηση του τρένου του Πηλίου και η συντήρηση τροχαίου υλικού και του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Σε ότι αφορά το τρένο του Πηλίου, ο κ. Βούρδας τόνισε ότι ο ΟΣΕ διεκδικεί τα τουριστικά δρομολόγια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ωστόσο απαιτείται νέο οργανόγραμμα ώστε να προσληφθούν μηχανοδηγοί και να λειτουργήσει η γραμμή με πιο τακτικά δρομολόγια προς όφελος της τουριστικής κίνησης του νομού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.