Τρεις απόφοιτες του ΕΠΑΛ έπιασαν δουλειά στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Tι περιμένουν μέσα από την απασχόλησή τους για ένα εννιάμηνο

Τρία κορίτσια, που αποφοίτησαν από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, έπιασαν χθες για πρώτη μέρα δουλειά σε υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο του έτους Μαθητείας και παραβρέθηκαν στην Πανθεσσαλική ημερίδα για την επαγγελματική εκπαίδευση που έγινε χθες, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας.
Η Ασημίνα Πλάκα, 22 ετών από το Στεφανοβίκειο, απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Υπηρεσιών και Οικονομικών, θα απασχοληθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, στην Δημοτική Ενότητα Στεφανοβικείου, για διάστημα εννέα μηνών.
Όπως είπε, το έτος μαθητείας βοηθάει τους απόφοιτους να είναι απασχολημένοι και να μην κάθονται, ενώ η ίδια έδειξε ενδιαφέρον από τον πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το έτος Μαθητείας. «Με το πρόγραμμα αυτό θα ανέβει το επίπεδο του πτυχίου και θα μας βοηθήσει να έχουμε εργασιακά εμπειρία και πρέπει να επεκταθεί ο θεσμός», τόνισε.
Η Κωνσταντίνα Κουβάτα, 18 ετών, από το Βελεστίνο, τελείωσε το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, θα εργαστεί σε υπηρεσία του Δήμου στο Βελεστίνο και χαρακτήρισε σημαντικό το πρόγραμμα που θα είναι θα είναι εκπαίδευση για όσα έμαθε στο σχολείο.
Η επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να έχει σχέση με την αγορά εργασίας τόνισε και πρόσθεσε ότι θα εργαστεί στο Δήμο για διάστημα εννέα μηνών.
Τέλος, η Ελένη Γουτούλη, 18 ετών από το Βελεστίνο, πήρε πτυχίο στον τομέα της Οικονομίας και Διοίκησης και θα εργαστεί επίσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με την απόφοιτο, το έτος Μαθητείας πολύ θετικό γιατί βοηθάει τους απόφοιτους να πάρουν παραπάνω γνώσεις, ενώ είπε ότι θα συμβάλει στη μετέπειτα εργασία τους.
Η ίδια είπε ότι με το πρόγραμμα θα αποκτήσει εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία στο αντικείμενό της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.