Βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν παραμονή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στο Βόλο

Ερώτηση για το θέμα του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ, κατέθεσαν στο υπουργείο Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης, με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα και γενικότερα τι θα κάνει για τη στελέχωση και την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, την αύξηση των λειτουργικών δαπανών και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας και οι φορείς του νομού ύστερα από τη δημοσιοποίηση Υπουργικής Απόφασης για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου της υπηρεσίας από το Βόλο στη Λάρισα.

Αίτημα όλων των κατοίκων της Μαγνησίας είναι να ανακληθεί άμεσα η «ανεξήγητη» κατά τα άλλα Υ.Α. που υποβαθμίζει παραπέρα το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό, τονίζουν.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, αντί να βελτιωθούν οι υποδομές λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο Νομό Μαγνησίας (έλλειψη προσωπικού, οχημάτων, καυσίμων, κ.ά.) που αποτελούν σημαντικό κρίκο στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας) – που κι αυτές λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις και στηρίζονται στο φιλότιμο των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού – η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της υγείας συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις δομές, κλείνοντας ουσιαστικά το τηλεφωνικό κέντρο στο νομό.

Στην Υπουργική Απόφαση, δεν εκτιμήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του Νομού Μαγνησίας, η μεγάλη γεωγραφική έκταση, οι μεγάλες αποστάσεις και το ανάγλυφο του εδάφους (περιοχή του Πηλίου), οι ανάγκες στις νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων και το γεγονός ότι τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται ο πληθυσμός και οι ανάγκες. Η κυβέρνηση, στα πλαίσια των περικοπών, με λογιστικούς υπολογισμούς που δεν παίρνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, κλείνει το τηλεφωνικό κέντρο των διασωστών του ΕΚΑΒ με ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους, τονίζουν οι κ.κ. Στεργίου και Λαμπρούλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.