Έσερνε σκύλο δεμένο από αλυσίδα με το μηχανάκι του!

Συνελήφθη 59χρονος που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Στη σύλληψη ενός 59χρονου άνδρα, οροχώρησαν χθες αστυνομικοί του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, μετά από μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Βόλου «Κόσμος και Φύση» Φλωρίκα Τσιρογιάννη, καθώς και μια γυναίκα που έπεσε στην αντίληψή της ο βασανισμός του ζώου.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου χθες Κυριακή στις 11.30 το πρωί ενημερώθηκε από μια κυρία ότι άγνωστος άνδρας έσερνε έναν σκύλο που είχε δεμένο με αλυσίδα στο μηχανάκι του. Μάλιστα ο δρόμος, απ’ όπου πέρασε, είχε γεμίσει αίμα και εμετό από το σκυλάκι. Επειδή μάλιστα το άμοιρο ζώο ήταν εξαντλημένο και δεν κουνιόταν ο 59χρονος κατέβηκε από το μηχανάκι και τον πήρε συρόμενο από το κολάρο και 200 μέτρα πιο μακριά τον παράτησε, όπως παρατήρησε η κοπέλα που τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό της.

Η γυναίκα που αντιλήφθηκε τον βασανισμό του ζώου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, επί τόπου πήγαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, που συνέλαβε τον δράστη, ενώ ο κοπέλα που το αντιλήφθηκε πήγε και έδωσε κατάθεση. Η δε κα Τσιρογιάννη πήγε τον σκύλο σε κτηνίατρο που είναι συμβεβλημένος με το Δήμο Βόλου, ώστε το βασανισμένο ζώο να πάει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Τελικά το σκυλί έμεινε στο ιατρείο και περαιτέρω εξετάσεις και η πρόεδρος του Σωματείου «Κόσμος και Φύση» διαπιστώνει ότι ο σκύλος έχει καμένες και τις τέσσερις πατούσες, με αποκολλημένο το δέρμα του πέλματος, τα νύχια του έσπασαν και μερικά είναι μέσα στο δέρμα του ζώου, αποκολλημένο είναι το 6ο δάχτυλο και φέρει εκδορές στο δέρμα της κοιλιάς.

Ο δράστης σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
AIMATA