Από παθολογικά αίτια ο θάνατος στη Χαλυβουργία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση

Μέρα πένθους από χθες στον εργατικό κόσμο της Μαγνησίας για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη της Χαλυβουργίας. Ανάστατοι όλοι οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ του άδικου χαμού του συναδέλφου τους ο οποίος βρέθηκε μέσα σε δεξαμενή νερού.

Ο άτυχος Χρήστος Ανεστιάδης 49 χρονών, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, έπεσε σε τσιμεντένια δεξαμενή με νερό, βάθους 3 μέτρων περίπου, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. και παρά τις προσπάθειες εργαζόμενων και Πυροσβεστών και διασωστών, που πήγαν στο σημείο και τον ανέσυραν λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, δυστυχώς είχε εκπνεύσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του 49χρονου προήλθε από παθολογικά αίτια .

Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από τον ιατροδικαστή της Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηε η σορός του και αποκλείσθηκε η πιθανότητα πνιγμού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι συνέβη πριν πέσει στη δεξαμενή και αυτό θα φανεί κατά την ιστολογική εξέτασητης οποίας τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες εβδομάδες.

Τέσσερις βάρδιες πλέον και προσλήψεις

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε συνάντηση στελεχών της Εταιρείας, του διευθυντή του εργοστασίου, του ΕΚ Βόλου και του σωματείου εργαζομένων. Το κλίμα ιδιαίτερα βαρύ και οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μην θρηνήσουμε, όπως είπαν, κι άλλα θύματα.
Η Εταιρεία συμφώνησε να λειτουργήσει 4η βάρδια στο εργοστάσιο αντί για τρεις βάρδιες που λειτουργούν και να εξετασθούν τα πόστα έτσι ώστε, όπου κριθεί το προσωπικό λιγοστό, να γίνουν προσλήψεις εργαζομένων.
Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν Γεν. Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή όχι.

Έντονη αντίδραση ΕΚΒ και φορέων για το δυστύχημα

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου κάνει λόγο για επτά θύματα εργατικών δυστυχημάτων στη συγκεκριμένη βιομηχανία και μαζί με την αξίωση για άμεση διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στον θάνατο, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο «κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι».

Το ΚΚΕ Μαγνησίας αναφέρει ότι πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα εκ προμελέτης και τονίζει ότι όλο το εργοστάσιο με τη λογική της μείωσης κόστους είναι μια τεράστια παγίδα θανάτου λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε μέτρα ασφάλειας, όπου πραγματικά μπορεί ακόμα και ο πιο έμπειρος εργάτης να πάθει ζημιά.

Το ΠΑΜΕ ζητά από το Εργατικό Κέντρο Βόλου να αποφασίσει στάση εργασίας για όλους τους εργασιακούς χώρους της περιοχής μας, να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε χώρο και με ευθύνη του κάθε σωματείου να απαιτηθούν συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο.

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής τονίζει ότι συμπαραστέκεται στο πένθος και τον δίκαιο αυτό αγώνα των εργαζόμενων και θα συμβάλει στην κλιμάκωση του μέχρι τη νίκη, ενώ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζομένους και ανέργους του Νομού Μαγνησίας να συμπαρασταθούν ενεργά στους εργαζομένους της Χαλυβουργίας.
Τέλος, ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.