«Η ιστορία του σχολείου μου»: Βράβευση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Ειδική διάκριση απονεμήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου εκπροσώπησε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Λίνος Βίγκλας. Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, η τέως υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού–Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας, συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και πολλοί άλλοι.

Στην έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αφιέρωμα στα Σχολεία της Πόλης Ζωγράφειο και Βλάγκας. Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής ήταν η απονομή των ειδικών βραβείων στη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ από την Όλια Λαζαρίδου και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, το οποίο απένειμε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, ομότιμος καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς που υπογράμμισε τον καινοτόμο χαρακτήρα και το σημαντικό ρόλο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης.

Η παραγωγή του ΣΔΕ Βόλου, με τίτλο «Από το υφαντουργείο Μουρτζούκου…στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου» παρουσιάζει την πόλη μας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, μέσα από την περιπετειώδη πορεία μιας άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας, του υφαντουργείου Μουρτζούκου, που σήμερα στεγάζει στις εγκαταστάσεις της το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Ζάχου, δίπλα στο χείμαρρο Κραυσίνδωνα. Την έρευνα και τη συγκέντρωση των βιβλιογραφικών αναφορών και των φωτογραφιών έκαναν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Βόλου, Αγγελούκου Κλεοπάτρα, Δοδότσιου Πελαγία, Καζιλάρης Φίλιππος, Kasso Alket, Λιόλιος Κωνσταντίνος, Μπαλαμώτη Ασπασία, Ρ. Ελένη, Τιμπλαλέξης Γεώργιος, Τσιώνη Ασπασία και Φραγκούλης Αντώνιος με τη συνεργασία του Διευθυντή του ΣΔΕ Βόλου, κ. Λίνου Βίγκλα και του φιλολόγου του σχολείου κ. Καλαντζή Χρήστου. Όλοι οι συντελεστές της ταινίας ευχαριστούν θερμά το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου για την πολύτιμη βοήθεια και την παραχώρηση μεγάλου μέρους του φωτογραφικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία. Επίσης, την κ. Δέσποινα Τσούκα και το Zk Recording Studio για την αφιλοκερδή συνεργασία τους.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://youtu.be/EP0730-397c, ενώ όλα τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.