Μήνυση Μπέου κατά Κλημόπουλου για τα επεισόδια της Τετάρτης

Τον Θωμά Κλημόπουλο, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο των “Δρόμων Συνεργασίας” στοχοποιεί ως υποκινητή της διαμαρτυρίας που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημαρχείο του Βόλου ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, στρεφόμενος κατά εκείνου προσωπικά με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Βόλου. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν δεκάδες συμπολίτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην εφαρμογή του νέου κανονισμού άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, θέμα το οποίο θα συζητούνταν την ημέρα εκείνη στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Βόλου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Βόλου:

“Αποφασισμένος να προασπίσει τη νομιμότητα και την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και της πόλης, ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, αναφορικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Δημαρχείο, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για τη διαχείριση θεμάτων άρδευσης.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του Θωμά Κλημόπουλου, φαρμακοποιού και κατά παντός άλλου υπευθύνου και συμμετέχοντος, ενώ ως μάρτυρες προτείνονται δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στη σύσκεψη και στα επεισόδια.

Πιο συγκεκριμένα στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνονται τα εξής:

«Την 28/1/2015 και ώρα 7μμ στο χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου, κατόπιν προσκλήσεώς μου, συνεδρίαζαν όλα τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου με αντικείμενο το ζήτημα της αρδεύσεως. Αιφνιδιαστικά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εισέβαλε πλήθος προσώπων φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό, άσχετο μάλιστα με τη θεματολογία της συνεδρίασης. Στην παράκλησή μου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, ως έχουν δικαίωμα, αλλά χωρίς φωνές και πανό το πλήθος συνέχισε να φωνάζει, να υβρίζει αναγκάζοντας τη συνεδρίαση να διακοπεί.

Όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι με ακολούθησαν στο γραφείο Δημάρχου, όπου και επιχειρήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση, ματαίως, όπως αποδείχθηκε.

Το πλήθος, ξεκάθαρα υποκινούμενο και υπό τις οδηγίες του ανωτέρω αναφερόμενου, κινήθηκε απειλητικά εντός του εξωτερικού χώρου του γραφείου Δημάρχου, φώναζαν, απειλούσαν, έβριζαν, έσπρωχναν και χτυπούσαν τις γραμματείς του γραφείου, μέλη της δημοτικής ομάδας πλειοψηφίας, μέλη των τοπικών συμβουλίων με μοναδικό σκοπό να εισβάλλουν στο ιδιαίτερο γραφείο μου και να μας προπηλακίσουν.

Μάλιστα κατά την εισβολή τους φρόντισαν να σβήσουν όλα τα φώτα, προφανώς με σκοπό να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους δράστες.
Είναι βέβαιο ότι μοναδικοί σκοποί τους ήταν η διακοπή της συνεδρίασης και η εν γένει διατάραξη της λειτουργίας του γραφείου, καθώς όταν τους ζητήθηκε (παρουσία της αστυνομίας πλέον) να σχηματίσουν επιτροπή και να εκθέσουν τις απόψεις τους ενώπιον εμού και των συμβουλίων, εκείνοι διαλύθηκαν υπό τις εντολές και πάλι του αναφερομένου.

Επειδή υπό τις ξεκάθαρες εντολές και οδηγίες του ανωτέρω αναφερομένου προσώπου διεπράχθησαν από άγνωστους δράστες ενδεικτικά τα παρακάτω αδικήματα ή και άλλα που θα κρίνετε ως αρμόδιος:

Άρθρο 160 ΠΚ
Διατάραξη συνεδριάσεων
«1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής ή κάποιας επιτροπής της ή τη διαταράσσει προκαλώντας θόρυβο ή αταξία με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
2. Όποιος με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους με πρόθεση παρεμποδίζει ή διαταράσσει συνεδρίαση νομαρχιακού, δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου ή άλλου τοπικής αυτοδιοίκησης ή κάποιας επιτροπής τους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.»

Άρθρο 170 ΠΚ
Στάση
«1. Όποιος με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις κάποια από τις πράξεις του άρ. 167 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2. Οι υποκινητές της στάσης, καθώς και εκείνοι που μεταχειρίστηκαν σωματική βία ή απειλές σωματικής βίας ή βιαιοπράγησαν τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν άλλη διάταξη νόμου δεν τιμωρεί την πράξη με βαρύτερη ποινή.»

Άρθρο 184 ΠΚ
Διέγερση
«Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.»

Άρθρο 334 ΠΚ
Διατάραξη οικιακής ειρήνης

«3. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.»

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη και αληθινή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας αναφέρω τα ανωτέρω και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.