Το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες λένε μπράβο στη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά από το Βόλο, τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που αναφέρθηκε στους μερικούς που αντιδρούν στην πρωτοβουλία αυτή, λέγοντας ότι προσφέρονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα ζώα, ενώ δεν έχει σκοπό να κάνει καμία συνάντηση με τις Φιλοζωικές οργανώσεις για το θέμα.

Ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή δεν θα καμφθεί, λόγω αντιδράσεων μερικών ανθρώπων και ορισμένων ΜΜΕ που λειτουργούν σκωπτικά. Ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε αδιανόητη την εικόνα των αδέσποτων σκυλιών για την πόλη, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε και θα το τηρήσει, σεβόμενη και την άποψη των πολιτών.

Αναφερόμενος στη χθεσινή περισυλλογή σκυλιών στην παραλία του Βόλου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «θα κριθούμε από τον κόσμο και μόνο από αυτόν. Όταν υπάρχουν 150 πολίτες που λέμε μπράβο και 7-8 που αντιδρούν, εντάξει αλλά εγώ λέω σε αυτούς που αντιδρούν: Με αυτή την κίνηση προσφέρουμε νερό τροφή και κτηνιατρική περίθαλψη στα αδέσποτα που τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε». Αν δεν τα φροντίσουμε ποιος θα τα περιθάλψει, διερωτήθηκε ο δήμαρχος, που εκτίμησε ότι επιτίθενται στους ανθρώπους γιατί δεν έχουν φαγητό και νερό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπέος ξέκοψε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συνάντηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις, δεν τον ενδιαφέρει η άποψή τους και η απόφαση που λήφθηκε θα εφαρμοστεί.

Τα σκυλιά που θα περισυλλεγούν τα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου Γλαφυρών, που έχει δυναμικότητα μέχρι 200 αδέσποτα. Αν διαπιστωθεί, τόνισε ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην εκμίσθωση χώρου για το σκοπό αυτό.

 • Anonym

  Αδιανόητη εικόνα για την πόλη είσαι εσύ ο ίδιος κι όλο το μαφιόζικο φασιστομάνι που χεις μαζέψει….πρόσφατο παράδειγμα ο μπόγιας σου…
  http://www.youtube.com/watch?v=ARRvV7IfMMw&feature=youtu.be

 • ΗΡΑΚΛΗΣ

  Ο ”κυριος” Μπεος δλδ εχει την εντυπωση οτι ειναι υπερανω του νομου?
  Τα παραμυθια περι περιθαλψης αλλου…
  Οσο για την εικονα που εχετε βαλει απο που ειναι?

 • Αλίκη

  Να πει κάποιος του κυρίου ότι ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα (αφού επανεντάξει τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον) να τους εξασφαλίσει νερό και τροφή τοποθετώντας ειδικές ταϊστρες και ποτίστρες. Δεν είναι ούτε ανάγκη ούτε φυσικά νόμιμο να τα καταδικάσει σε ποινή ισοβίου καθείρξεως με φτηνές και αβάσιμες δικαιολογίες. Το αν κάποιο ζώο είναι επικίνδυνο δεν κρίνεται στο “πόδι” αλλά με συγκεκριμένες διαδικασίες, να του πείτε. Αλλά, και να μην του το πείτε δεν πειράζει, διότι ο χρόνος θα δείξει πολύ σύντομα τι θα πράξει και θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι υπάρχει και ένας θεσμός που ονομάζεται δικαιοσύνη η οποία εν ευθέτω χρόνο θα τον κρίνει… δεν υπάρχουν μόνο οι ψηφοφόροι του, υπάρχουν και άλλοι πολίτες σε αυτήν τη χώρα που θίγονται από τέτοιες απολυταρχικές και παράνομες αποφάσεις.