Παράνομο το Χωριό του Άη Βασίλη στις πλατείες Πανεπιστημίου και Ρήγα Φεραίου

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε, εν μέρει, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Σε περιπέτειες μπαίνει το χωριό του ‘Αη Βασίλη στην Πλατεία Πανεπιστημίου, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει εν μέρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου που ελήφθη στις 26 Οκτωβρίου για ανάπτυξη εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής και δημιουργία σοκολατούπολης στο πλαίσιο εκμίσθωσης των χώρων σε ιδιώτη για την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Στην περίπτωση του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, απαιτείται άδεια λειτουργίας εγκαταστάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος παρασκευής και διάθεσης πρόχειρων γευμάτων, των οποίων η βραχυχρόνια λειτουργία μόνο κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τίθεται επίσης ερώτημα για τις συνθήκες υπό τις οποίες τέτοιου είδους καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν στη συγκεκριμένη υπαίθρια εγκατάσταση.

Στην υπ΄αριθμόν 3268/203769 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρεται ότι ο εκμισθωτής θα αναπτύξει εμπορικές δραστηριότητες και όχι απλά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως αναφέρεται αόριστα στη μίσθωση, και επειδή ειδικά η λειτουργία σοκολατούπολης και εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής εμπίπτουν στο νόμο για λειτουργία καταστημάτων με υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας, δεν είναι δυνατόν να δοθεί άδεια λειτουργίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Αποκεντρωμένη προσθέτει ότι οι δραστηριότητες για τις οποίες το Δ.Σ. του Δήμου Βόλου αποφάσισε να εκμισθώσει μέρος κοινόχρηστων δημοτικών χώρων δεν εμπίπτουν στις προβλεπόμενες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αλλά στις διατάξεις περί λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων αγορών και ψυχαγωγικών αδειών για τις οποίες η επιλεγείσα διαδικασία (απευθείας εκμίσθωση για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) δεν είναι η προβλεπόμενη από το νόμο και γι αυτό αποτελεί παράβαση νόμου.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση για το χωριό του Αη Βασίλη παρακάτω:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.