Π. Σκοτινιώτης: Να επισκεφθούμε όλοι οι Βολιώτες την Έκθεση στο Μουσείο Ιστορίας της Πόλης

Πλούσια συναισθήματα και ιστορική αυτογνωσία

Κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες να επισκεφθούν την πρώτη έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Ιστορίας της Πόλης, απευθύνει με δήλωσή του ο τέως δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Πάνος Σκοτινιώτης.

Πρόκειται για «μια έκθεση, η οποία μας επιτρέπει να ξαναβρούμε το νήμα με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές κατακτήσεις, το δημόσιο ήθος, την αισθητική και τον κώδικα των διαχρονικών αξιών της πόλης μας, που καμία “νέα τάξη πραγμάτων” δεν μπορεί να διαγράψει με μια μονοκονδυλιά, όση έπαρση και αυθάδεια κι αν διαθέτει. Μια έκθεση, η οποία ταυτόχρονα μας βοηθάει να ενισχύσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση, διαμορφώνοντας μια πειστική “εικόνα του μέλλοντος”, που μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές, αναγεννητικές δυνάμεις της πόλης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης.

Εξάλλου, ο τέως δήμαρχος δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τις βαθιές πληγές που κληρονόμησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σε σχέση με το έργο του Μουσείου, η εκκαθάριση των οποίων και η απόδοση των όποιων ευθυνών εκκρεμεί ακόμη στην Δικαιοσύνη και σε άλλες αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της πολιτείας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Πλούσια συναισθήματα και ιστορική αυτογνωσία προσφέρει η πρώτη έκθεση, με τίτλο “Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά τόσο κοντά”, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Ιστορίας της Πόλης που άνοιξε χθες τις πόρτες του. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων που αποφάσισε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του προσφυγικού “Συνοικισμού” στη θέση Ξηρόκαμπος, στη μετέπειτα Νέα Ιωνία.

Πόλη είναι οι άνθρωποί της και αυτό που περνάει μέσα από την έκθεση είναι οι αγώνες και η ιστορία των ανθρώπων που δημιούργησαν τη σύγχρονη πόλη του Βόλου, για την οποία όλοι αισθανόμαστε περήφανοι. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα στελέχη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τους συνεργάτες τους, που εργάστηκαν με πραγματικό πάθος, μεράκι και ιστορική γνώση για το στήσιμο της καταπληκτικής αυτής έκθεσης.

Καλούμε όλους τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες να επισκεφθούν την έκθεση. Μια έκθεση, η οποία μας επιτρέπει να ξαναβρούμε το νήμα με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές κατακτήσεις, το δημόσιο ήθος, την αισθητική και τον κώδικα των διαχρονικών αξιών της πόλης μας, που καμία “νέα τάξη πραγμάτων” δεν μπορεί να διαγράψει με μια μονοκονδυλιά, όση έπαρση και αυθάδεια κι αν διαθέτει. Μια έκθεση, η οποία ταυτόχρονα μας βοηθάει να ενισχύσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση, διαμορφώνοντας μια πειστική “εικόνα του μέλλοντος”, που μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές, αναγεννητικές δυνάμεις της πόλης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης, ο Βόλος αποκτά ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, αξίζει, δε, έπαινος σε όσους, διαχρονικά, συνέβαλαν στο να αποκτήσει η πόλη μας μια ακόμη, τόσο πολύτιμη υποδομή. Η θέση μας αυτή με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να αποσιωπήσουμε τις βαθιές πληγές που κληρονομήσαμε σε σχέση με το έργο αυτό και τα σοβαρά θέματα που με υπευθυνότητα αντιμετωπίσαμε ήδη από την αρχή της θητείας μας, η εκκαθάριση των οποίων και η απόδοση των όποιων ευθυνών εκκρεμεί ακόμη στην Δικαιοσύνη και σε άλλες αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της πολιτείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.