Χρηματοδότηση ύψους 1.6 εκ. ευρώ για τη βολιώτικη Incrediblue

Από αριστερά, ο Θοδωρής Ορφανίδης, ο Αντώνης Φιοράκης και ο Γιώργος Γάτος συνιδρυτές της Incrediblue
Παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα της εταιρίας

Με νέα κεφάλαια ύψους 1.6 εκ. ευρώ ενισχύεται η διαδικτυακή πλατφόρμα διακοπών με σκάφος Incrediblue που εδρεύει στο Βόλο. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, «τα νέα κεφάλαια θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της incrediblue, «στοχεύοντας» στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων ταξιδιωτών οι οποίοι ακόμη και σήμερα αγνοούν τις διακοπές σε σκάφος αναψυχής με καπετάνιο ως ελκυστική και προσιτή επιλογή διακοπών». Να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Φιοράκης είχε παρουσιάσει πρόσφατα στο συνέδριο του Ομίλου Καρεκλίδη για την Ανάπτυξη της Μαγνησίας το μοντέλο ανάπτυξης της Incrediblue και το πως μπορεί μια startup εταιρία που εδρεύει στην ελληνική περιφέρεια να προσελκύσει κεφάλαια από το εξωτερικό.

Παράλληλα από χθες τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδας (incrediblue.com) και την ολοκλήρωση νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας: «Η καθιερωμένη άποψη για τις διακοπές με σκάφος είναι πως αυτές είναι ακριβές, απαιτούν σχετική εμπειρία και κρύβουν μία σειρά από λεπτομέρειες που προσθέτουν αβεβαιότητα σε όσους δεν τις έχουν δοκιμάσει. Τα παραπάνω λειτουργούν αποτρεπτικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των παραθεριστών. Η νέα πλατφόρμα της incrediblue που μόλις έγινε διαθέσιμη φιλοδοξεί να λύσει αυτά ακριβώς τα προβλήματα, παρέχοντας ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών με σκάφος και καπετάνιο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η incrediblue διαθέτει 850 επανδρωμένα σκάφη στην Ελλάδα και 2.100 συνολικά στη Μεσόγειο. Η νέα έκδοση της incrediblue.com λειτουργεί ως εξής: Ο ενδιαφερόμενος διαλέγει τον προορισμό που θέλει να εξερευνήσει (π.χ. στην Ελλάδα το Νότιο Ιόνιο), τον τύπο του σκάφους (π.χ. ιστιοπλοϊκό) και τις ημερομηνίες που επιθυμεί, καθώς και τον αριθμό ατόμων (π.χ. έξι άτομα σε τρεις καμπίνες). Η πλατφόρμα επιστρέφει μία σειρά από διαθέσιμα σκάφη με όλες τις λεπτομέρειες για καθένα από αυτά (ακριβείς φωτογραφίες, σχόλια χρηστών, λεπτομερή χαρακτηριστικά του σκάφους και τιμές). Μαζί με την επιλογή του σκάφους, η incrediblue επιλέγει τον ιδανικότερο καπετάνιο ανά περίσταση. Εν τέλει, η διαδικασία της κράτησης είναι τόσο απλή όσο αυτής ενός ξενοδοχείου.

Το κόστος που προκύπτει περιλαμβάνει τόσο το σκάφος όσο και τον καπετάνιο αλλά και όποιαδήποτε άλλη χρέωση. Για πρώτη φορά στην αγορά, οι διακοπές με σκάφος λανσάρονται ως ολοκληρωμένο πακέτο χωρίς κρυφές χρεώσεις, αναδεικνύοντας επίσης το προσιτό της τιμής. Ενδεικτικά, οι τιμές για σκάφος με καπετάνιο ξεκινούν από 30 ευρώ ανά ημέρα/άτομο σε μία σειρά από Ελληνικούς προορισμούς.

Για την υλοποίηση του οράματος της, που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα της αγοράς του yachting στο ευρύτερο κοινό, η incrediblue ανακοινώνει σήμερα χρηματοδότηση ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από Βρετανικά venture capital funds. Της επένδυσης ηγήθηκε η Connect Ventures, με συμμετοχή των Seedcamp, Howzat Ventures, Firestartr, επίσης του υφιστάμενου επενδυτή Jeremie Openfund II. H κ. Sitar Teli, εταίρος της Connect Ventures έλαβε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της incrediblue.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης της επένδυσης ο Αντώνιος Φιοράκης, ιδρυτής & CEO της Incrediblue, δήλωσε: “Οι ταξιδιώτες έχουν κουραστεί να κάνουν κάθε χρόνο τις ίδιες διακοπές σε παραδοσιακά καταλύματα, γι’ αυτό και παγκοσμίως υπάρχει μία τεράστια τάση για μη-ξενοδοχειακές εμπειρίες. Το προϊόν της incrediblue συνδυάζει τη μετακίνηση με τη διαμονή και δίνει πρόσβαση σε ένα νέο τρόπο διακοπών. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί κανείς να κάνει κράτηση σε επιλεγμένα σκάφη που τα οδηγούν έμπειροι καπετάνιοι για την ίδια τιμή που θα έδινε για ένα ξενοδοχείο, έχοντας όμως την δυνατότητα να αλλάζει την θέα του δωματίου του όσες φορές επιθυμεί απλά ρίχνοντας άγκυρα σε μία παραλία μετά την άλλη.

H κ. Sitar Teli ανέφερε: “Γνωρίζουμε τους ιδρυτές της incrediblue για δύο χρόνια τώρα και είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι επέκτειναν την παραδοσιακή ενοικίαση σκαφών σε μία μεγαλύτερη αγορά. Εστιάζοντας στο προϊόν και την εμπειρία χρήσης του, η incrediblue κάνει τις διακοπές με σκάφος τόσο απλές όσο το να κλείσει κανείς ξενοδοχείο.

Ο κ. Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Openfund, πρόσθεσε: “Οι διακοπές με σκάφος αξίζουν ένα πολύ ευρύτερο κοινό και είμαστε ευτυχείς που εργαζόμαστε με την ομάδα της incrediblue και τους νέους μας συνεργάτες στο να παρέχουμε για πρώτη φορά μία τόσο προσιτή εμπειρία κράτησης που φιλοδοξεί να φέρει τον καθένα μας σε διακοπές εν πλώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.