Άρνηση της ΕΠΖ για κεραία κινητής τηλεφωνίας στις Γλαφυρές

Ομόφωνη ήταν η άρνηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα, στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στις Γλαφυρές, ενώ η Επιτροπή θα ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα των κεραιών σε επόμενη συνεδρίασή της.

Ως θέμα στην επιτροπή ήταν η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε υφιστάμενο σταθμό βάσης στη θέση Μεγαβούνι Γλαφυρών. Στη θέση που προτείνει η μελέτη υπάρχει ιστός ύψους 36 μ. που θα φέρει κεραίες δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ενώ σε απόσταση 50 μ. υπάρχει και δεύτερος ιστός, άλλης εταιρίας με τρεις κεραίες.
Η Επιτροπή ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά, όπως είναι άλλωστε η τακτική του Δήμου τα τελευταία χρόνια σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γλαφυρών, Δημήτρης Λιβαδιώτης, που εξέφρασε την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής στην εγκατάσταση της κεραίας.
Επίσης κατατέθηκε πρόταση από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Χρήστο Στεφόπουλο να εξεταστεί συνολικά η θέση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που βρίσκονται πολύ κοντά ή ακόμα και μέσα σε σχολεία, όπως στο Καπακλί και στο Καραγάτς.
Ο πρόεδρος της ΕΠΖ Νίκος Χαυτούρας (ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος απουσίαζε στην Αθήνα), αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις της προηγούμενης άνοιξης στην περιοχή της Νεάπολης για αντίστοιχο θέμα και είπε πως το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει συνολικά την Επιτροπή, σε επόμενη συνεδρίαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.