Άφησε την τελευταία του πνοή, μια μέρα πριν τα γενέθλιά του

Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του Μανώλη Παυλή

Τρισάγιο στη μνήμη του Μανώλη Παυλή, υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως, τελέσθηκε σήμερα στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία των υπαλλήλων και του λοιπού προσωπικού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του εκλιπόντος ανέφερε ότι: «Η οικογένεια της Τοπικής μας Εκκλησίας θρηνεί σήμερα την «αναχώρηση» του αειμνήστου Εμμανουήλ Παυλή. Υπήρξε από τα σημαντικά στελέχη και τους ανθρώπους που εργάστηκαν φιλότιμα εδώ και 25 χρόνια στη Μητρόπολή μας, σε διάφορες θέσεις και αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν τόσο από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όσο και από εμάς στα 16 χρόνια που μαζί συνυπήρξαμε και συμπορευθήκαμε στο έργο της Τοπικής Εκκλησίας. Είναι γεγονός ότι έγραψε τη δική του ιστορία με το χαρακτήρα του, τον τρόπο του, την παρουσία του, τις πολλές δραστηριότητες όχι μόνο μέσα στα αυστηρά εκκλησιαστικά πλαίσια, αλλά και στα κοινωνικά του τόπου μας και της πόλεώς μας.

Πρόσφατα η παρουσία του στο ραδιοφωνικό σταθμό τον έφερε σε επαφή και με τους ακροατές μας, με εκπομπές που ο ίδιος δημιούργησε και παρουσίασε, παρέχοντας τον καλύτερο εαυτό του σε ένα έργο που τελικά φαίνεται ότι του άρεσε ιδιαίτερα. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Και είμαι βέβαιος ότι θα μας παρακολουθεί, θα μας βλέπει, θα χαμογελάει, όπως χαμογελούσε πάντοτε και από τον ουρανό».

Μια μέρα πριν τα γενέθλιά του…
Ο Μανώλης Παυλής, που γεννήθηκε σαν σήμερα 7 Ιουλίου πριν 49 χρόνια ήταν ο παλαιότερος υπάλληλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Χρημάτισε οδηγός του μακαριστού Χριστοδούλου, τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος. Ως υπάλληλος της Ι. Μητροπόλεως διακόνησε ως υπεύθυνος στο κηροπλαστείο, το αρχείο, τη διεκπεραίωση, το γραφείο γάμων και τελευταία στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία».
Ιδιαίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό διακρίθηκε με τις δύο εκπομπές που σχεδίασε και παρουσίασε. Η πρώτη ήταν η: «Καλημέρα ομογένεια» που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τον ομογενειακό ελληνισμό με την Μαγνησία. Η δεύτερη : «Εθελοντής εν δράσει» ήταν μια παρουσίαση του εθελοντικού έργου και των φορέων του εθελοντισμού στη Μαγνησία. Τον προηγούμενο χρόνο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και το ΕΚΑΒ διοργάνωσε ημερίδες για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών σε ενοριακούς Ιερούς Ναούς. Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή οδήγησης κ. Βαγγέλη Κάρο, έδωσε την δυνατότητα σε στρατευμένους να εκπαιδευτούν πάνω στην ασφαλή οδήγηση.
Οι ιδέες του και τα όνειρα του για συνεχή εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο ήταν η καθημερινή του προτεραιότητα. Η διαρκής του μέριμνα και η δημιουργικότητα ώστε όχι μόνο να τα σχεδιάζει αλλά και να τα εκτελεί ήταν μοναδική.

Κλειστά τα γραφεία
Η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Εμμανουήλ Παυλή, θα ψαλλεί την Τρίτη 8/7 στις 11.00 π.μ., στον Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Αλυκών. Την ημέρα αυτή, εις ένδειξη πένθους , τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως -πλην του Γραφείου Γάμων- θα παραμείνουν κλειστά.

«Ο Μανώλης Παυλής έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας αλλά και της κοινωνίας του Βόλου. Ευχόμαστε ο δωρεοδότης Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει παρηγοριά στους δικούς του ανθρώπους που αγάπησε και τίμησε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.