Έβαλε…πόδι και στο Ορφανοτροφείο ο Αχιλλέας Μπέος

"Εκλογικό κέντρο" είχαν στήσει ο τελών σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του έξω από το Ορφανοτροφείο Βόλου καθοδηγώντας τους ψηφοφόρους.
Κέρδισε τις εκλογές με 6-3 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου

Συντριπτική ήταν η νίκη των υποψηφίων που πρόσκεινται στον Αχιλλέα Μπέο, μιας και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι έδρες που κατέλαβε στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου με βάση τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών είναι 6 από τις 9, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι που προέρχονταν από την προηγούμενη διοίκηση καταλαμβάνουν 3 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι το νέο δ.σ. της Φιλοπτώχου που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα θα ορίσει τα τρία νέα μέλη στο νέο δ.σ. του ιδρύματος “Ορφανοτροφείο Βόλου” ενώ τα υπόλοιπα δύο τα ορίζει ο Δήμος Βόλου, έτσι ο πλήρης έλεγχος του Σωματείου αλλά και του ιδρύματος περνάει σε πρόσωπα επιρροής του Αχιλλέα Μπέου.

Το κλίμα στον προαύλιο χώρο του Ορφανοτροφείου από το πρωί της Κυριακής προμήνυε ότι θα ακολουθούσε μεγάλη εκλογική μάχη αντίστοιχη της οποίας κανείς από τους συμμετέχοντες στα διοικητικά πράγματα του ιδρύματος δεν είχε ξαναδεί. Σύσσωμη η δημοτική ομάδας πλειοψηφίας βρισκόταν στην οδό Χείρωνος, έξω από την είσοδο του ιδρύματος και δημιουργούσε κλίμα, παίρνοντας τηλέφωνα σε ψηφοφορους, δίνοντας χαρτάκια με ονόματα αλλά και χρήματα προκειμένου κάποιοι εξ αυτών να πληρώσουν τις οφειλές από συνδρομές παλαιοτέρων ετών προς το σωματείο ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Στη διάρκεια των εκλογών δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις όταν ο αντιδήμαρχος Βόλου Τάσος Μπατζιάκας ήθελε να μπει μέσα στο γραφείο όπου γινόταν η καταμέτρηση ώστε να ελέγξει το αδιάβλητο της διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Παρών στην καταμέτρηση ήταν τελικά εκτός από την Εφορευτική Επιτροπή και την δικαστική αντιπρόσωπο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Βόλου Αντώνης Ξηρός.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ως εξής:
Για το 9μελές διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι:
Ιωάννου Σοφία 89
Γιαννακός Ιωάννης 80
Αγραφιώτης Άγγελος 80
Τσιάντου Λίλη 78
Αλεξίου Στυλιανός 72
Γεωργακλή Παναγιώτα 70
Ευδαίμων Νικόλαος 70
Κάβουρας Κωνσταντίνος 69
Τσατσαρώνης Ιωάννης 66

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν:

Καλλέργης Γεώργιος 65
Σταβέλας Αποστόλης 64
Λούμας Θωμάς 58
Βαίου Μιχαήλ 53
Χαρανά Σόνια – Φωτεινή 42
Ντενέζου Πανωραία 40
Άννα Σταυρακάκη 39
Μαγκουρίτσας Χρήστος 26
Μπάρδας Κωνσταντίνος 20
Δαϊνάβας Στέφανος 10
Τσακανίκα Μαρίνα – Αντωνία 10
Τσακούμης Κωνσταντίνος 8

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Τσακίρης Νικόλαος 101
Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα 94
Κοπάνου Ελένη 68

Ανακοίνωση του Δ. Βόλου

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του Δ. Βόλου, αναφέρεται, “η Δημοτική Αρχή του Βόλου χαιρετίζει τη δημοκρατικά νεοεκλεγείσα διοίκηση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας – Ορφανοτροφείου και εύχεται κάθε επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει, προκειμένου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του σημαντικού για την κοινωνία μας Ιδρύματος και να το καταστήσει πρότυπο για άλλα παρεμφερή.
Είναι προφανές ότι άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης πρέπει να είναι η αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος, χωρίς καμία υποχώρηση σε θέματα διαφάνειας, και με αδιαπραγμάτευτο κι αποκλειστικό στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύματος προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό.
Ο Δήμος Βόλου, παρά τις αθλιότητες και τις διχαστικές προσπάθειες από τους γνωστούς κύκλους της πόλης να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, δηλώνει απερίφραστα ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο αυτό, αυστηρά στο πλαίσιο που ο Νόμος ορίζει, αφού είναι εποπτεύουσα αρχή, χωρίς οιαδήποτε παρέμβαση ή άλλου είδους εμπλοκή στη διοίκηση, όπως άλλωστε έπραξε μέχρι τώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.