Έκαναν διαρρήξεις σπάζοντας τις κλειδαριές διαμερισμάτων στο Βόλο

Συνελήφθη ένας ομογενής από τη Γεωργία αναζητείται ο συνεργός του

αυτοκίνητο

Το Βόλο διάλεξαν για να κάνουν διαρρήξεις ένας ομογενής από τη Γεωργία κάτοικος Καβάλας και ο συνεργός του που είναι Γεωργιανός και μένει στη Θεσσαλονίκη, που άνοιγαν διαμερίσματα σπάζοντας τις κλειδαριές. Για κακή τους τύχη όμως, τους αντιλήφθηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν εκτός υπηρεσίας και συνελήφθη ο ομογενής, ενώ αναζητείται ο συνεργός του που πρόλαβε και διέφυγε. Ο ομογενής Έλληνας καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου σε πέντε χρόνια φυλάκιση και αύριο θα αποφασιστεί σε ποιο κατάστημα κράτησης θα μεταφερθεί.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Βόλο, ένας 39χρονος Έλληνας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ως συνεργός του στο ίδιο αδίκημα.

Οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα 32χρονης Ελληνίδας, στο Βόλο με τη μέθοδο της θραύσης του μύλου της κλειδαριάς, όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας και συνελήφθη ο 39χρονος ημεδαπός με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ενώ ο 39χρονος αλλοδαπός διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Επιπλέον, έπειτα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις κλοπών οικιών στο Βόλο με την ίδια μέθοδο, τις οποίες διέπραξαν οι δύο δράστες κατά το προηγούμενο διήμερο, απ’ όπου έκλεψαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή του 39χρονου ομογενή αλλά και στο αυτοκίνητό του (μάρκας BMW), το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο προαναφερόμενος ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και τμήματα της κλειδαριάς της οικίας της 32χρονης Ελληνίδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, που τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και του επέβαλε την ανώτερη των ποιών που είναι 5 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.