Σε ένα χρόνο η μελέτη για το κομμάτι Μπουρμπουλήθρα – περιφερειακός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης της μελέτης Παράκαμψης και Εισόδου της Πόλεως του Βόλου (Τμήμα Ι/Κ Μπουρμπουλήθρα έως Α.Κ Λάρισας) που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Μελετών του Υπουργείου, εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των ΠΕΜ&Σ καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας.

Το υπό μελέτη οδικό έργο, έχει μήκος 3,7χλμ., αποτελεί τμήμα του ευρύτερου άξονα Παράκαμψης και Εισόδου πόλεως Βόλου και συνέχεια του ήδη κατασκευασμένου τμήματος της παράκαμψης της πόλης. Χωροθετείται σε εκτός σχεδίου περιοχή, ανάντη και σχεδόν παράλληλα της διαδρομής του ρέματος Ξηριά, και αποτελεί έργο προτεραιότητας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε από τους επιβλέποντες μηχανικούς η πορεία υλοποίησης της μελέτης, η οποία συμβασιοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2011 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα έτος.

Η αντιπεριφερειάρχης αφού ενημερώθηκε για τις ενέργειες που απαιτούνται για την ομαλή εξέλιξη της μελέτης, επεσήμανε ότι από πλευρά της Περιφέρειας θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει η προαπαιτούμενη συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (γνωμοδοτήσεις, παροχή στοιχείων) προκειμένου η μελέτη να ολοκληρωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.