Αίτηση αναστολής και ακύρωσης των πρυτανικών εκλογών κατέθεσε ο Β. Κοτζαμάνης

Στο θέμα των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επανέρχεται ο υποψήφιος πρύτανης, που αποκλείστηκε από το Συμβούλιο, καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης, που κατέθεσε αίτηση αναστολής και ακύρωσης των εκλογών όπως δηλώνει για «να υπερασπισθώ στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας που έχουν καταπατηθεί, όσο και την προσωπική και ακαδημαϊκή μου αξιοπρέπεια».

Ο κ. Κοτζαμάνης επιτίθεται για άλλη μια φορά κατά του Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι απομονωμένο από ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα της πανεπιστημιακής κοινότητα, σε αγαστή συνεργασία με το παρωχημένο κατεστημένο που έχει συγκεντρωθεί γύρω του αναπολώντας τις παλιές «καλές» μέρες, συνεχίζει δυστυχώς ακάθεκτο τον μοναχικό του κατήφορο, προκαλώντας με την στάση του συνεχείς τεχνητές εντάσεις, παραβιάζονται βασικές αρχές και προϋποθέσεις ενός δημοκρατικού Πανεπιστημίου, και το βασικότερο, θέτοντας διαδοχικά εμπόδια στην πορεία του Ιδρύματος.

«Ο πρόσφατος αποκλεισμός μου από το Συμβουλίου του Π.Θ (που σε τελευταία ανάλυση δεν οφείλεται μόνον στην ιδιοτέλεια και την εμπάθεια της πλειοψηφίας -αν όχι του συνόλου- των μελών του ως και του «παλιού» που έχει συγκεντρωθεί γύρω του), είναι ταυτόχρονα και μία πολιτική πράξη, που έχει επαναληφθεί πρόσφατα και σε άλλα Ιδρύματα και η όλη στάση του θα κριθεί από την Πανεπιστημιακή μας κοινότητα», αναφέρει.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι η διοργάνωση των πρυτανικών εκλογών, με τις μεθοδεύσεις που έγιναν, θα κριθεί όμως και από τα αρμόδια δικαστήρια στα οποία έχει προσφύγει καταθέτοντας αίτηση αναστολής και ακύρωσης (η πρώτη εκ των οποίων θα εξετασθεί σε επόμενες μέρες). «Παρ’ όλες τις αναστολές που έχω για την προσφυγή σε εκτός του Ιδρύματος θεσμούς, η προσφυγή αυτή ήταν αναγκαία, τόσο για να υπερασπισθώ στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας που έχουν καταπατηθεί, όσο και την προσωπική και ακαδημαϊκή μου αξιοπρέπεια», καταλήγει στη δήλωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.