Αγωγή του ΟΛΒ κατά ΔΕΥΑΜΒ για κατανάλωση νερού που δεν αναγνωρίζει

Προσπάθεια συνάντησης για να βρεθεί λύση με ενδεχόμενο συμψηφισμού

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο θα επιδιώξει εντός της εβδομάδας η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΒ να απορρίψει αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ, για απαιτήσεις ων δύο πλευρών και να προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, με το σημείο αντιδικίας να αφορά ποσό 145.000 €, που προέρχεται από κατανάλωση που δεν αναγνωρίζει ο ΟΛΒ.

Ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Στέργιος Παπαευσταθίου, τόνισε ότι για εντάσεις που είχε ο ΟΛΒ, η ΔΕΥΑΜΒ του απέστειλε στις 7 Δεκεμβρίου 2015 απόφαση που αφορούσε σε δύο σκέλη: Αίτημα μείωσης του αντιτίμου παραχώρησης δικαιώματος χρήσης χώρων, μετά την απόφαση του ΟΛΒ να προχωρήσει μονομερώς σε αύξηση και συγκεκριμένα σε τριπλασιασμό του αντιτίμου από 1η Ιανουαρίου 2014 και έγκριση συμψηφισμών μέχρι 31/12/2015 και σε απόρριψη ένστασης του ΟΛΒ για μετρήσεις των υδρομέτρων.

Ο ΟΛΒ απέστειλε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 εξώδικη όχληση στην ΔΕΥΑΜΒ, μέσω της οποίας ζητούσε συμψηφισμό για δύο ποσά 38.000 € και 4.000 €, ενώ αμφισβητούσε τις μετρήσεις των υδρομέτρων από 18 Σεπτεμβρίου 2014 έως 30 Μαρτίου 2015 που μεταφράζονται σε λογαριασμό ύψους 145.000 € συν τους τόκους, λόγω βλάβης σε σημείο μετά το υδρόμετρο, που ανήκει στον ΟΛΒ.

Ο Στ. Παπαευσταθίου η ΔΕΥΑΜΒ δεν έλαβε απάντηση από τον Οργανισμό, ο οποίο στις 3 Φεβρουαρίου 2016 συζήσε το θέμα και στις 5 του μήνα, κοινοποίησε στη ΔΕΥΑΜΒ μέρος του πρακτικού της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΛΒ. Σύμφωνα με αυτό, απορρίπτεται το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ, δίνεται προθεσμία στην Επιχείρηση μέχρι 29 Φεβρουαρίου για την κατοχύρωση δελτίων συμψηφισμών, αποφασίζεται η γνωστοποίηση της καταληκτικής προθεσμίας, η οποία αν παρέλθει χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τη ΔΕΥΑΜΒ, τότε εξουσιοδοτείται το νομικό τμήμα του ΟΛΒ για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΟΛΒ που ζητά από την ΔΕΥΑΜΒ 72.794 €.
Ο ΟΛΒ αποφάσισε να ασκήσει αναγνωριστική αγωγή κατά της ΔΕΥΑΜΒ στο Μονομελές Πρωτοδικείο σχετικά με την μη ύπαρξη του ποσού των 145.000 € που αφορά τις μετρήσεις των υδρομέτρων από 18 Σεπτεμβρίου 2014 έως 30 Μαρτίου 2015 και κατανάλωση 67.000 m3 νερού.

Ο κ. Παπαευσταθίου συνεχίζοντας την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Σταυριδόπουλο ο οποίος του είπε ότι θα επικοινωνούσε μαζί του χθες Τρίτη, κάτι το οποίο δεν έγινε, προκειμένου οι δύο πλευρές να έρθουν σε επικοινωνία για τη διερεύνηση του θέματος. Ο αντιπρόεδρος ζήτησε και τη συμβουλή του νομικού της Επιχείρησης κ. Ξηρού σχετικά με την προθεσμία που θέτει ο ΟΛΒ για τις συμψηφιστικές πράξεις, καθώς και για το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει την ποσότητα που έχει καταναλωθεί που αντιστοιχεί σε περίπου 145.000 €.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε ότι εφόσον η Επιχείρηση έχει λογαριασμό εκκαθάρισης η απαίτηση των χρημάτων από την ΔΕΥΑΜΒ, μπορεί να γίνει είτε με διαταγή πληρωμής είτε με βεβαίωση του ποσού στη ΔΟΥ, προσθέτοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα αποφασίσει αν θα γίνει νέα προσφυγή. Η σύμβουλος του Δ.Σ. Βιολέτα Καντόλα, πρότεινε οι δύο πλευρές να έρθουν σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της Επιχείρησης να απαντά ότι, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΛΒ την τρέχουσα εβδομάδα κι ίσως χρειαστεί να γίνει και έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα αυτό.

Τέλος ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης, συμφώνησε να επιδιωχθεί νέα συνάντηση και στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, η Επιχείρηση να προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.