Αγ. Παρασκευή: Κλιμακωτή εισφορά σε χρήμα για το Σχέδιο Πόλης

Δεκτή πρόταση του Εξωραϊστικού Συλλόγου από τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος

Τη δικαίωση σε ένα πάγιο αίτημά τους φαίνεται ότι βρήκαν στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, οι κάτοικοι της Αγ. Παρασκευής, καθώς έγινε αποδεκτή πρόταση που κατέθεσαν για την εισαγωγή τροπολογίας στο νόμο Ν. 4315/2014, με την οποία θα υπάρχει κλιμακωτή εισφορά σε χρήμα στο πλαίσιο της πράξης εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης.

Όπως προκύπτει από συνάντηση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλή, με εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Συλλόγου της συνοικίας, με τον αναπληρωτή υπουργό, σήμερα στο υπουργείο, το θέμα, που δεν μπόρεσε να λύσει η Δημοτική Αρχή Βόλου, δίνει το αρμόδιο υπουργείο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός παρέλαβε την νομική πρόταση που του κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και δήλωσε ότι θα την εξετάσει η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου για τυχόν αλλαγές στις διατυπώσεις και θα την εισάγει προς ψήφιση.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα έχει συνεργασία με το Δήμο Βόλου για να παγώσει την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης μέχρι να ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Σύμφωνα με την πρόταση των κατοίκων η μείωση της εισφοράς σε χρήμα, για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων σε αραιοκατοικημένες περιοχές, θα ανέρχεται σε ποσοστό 40-50% και θα είναι κλιμακωτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.