Αλέξ. Μεϊκόπουλος: Δεν έγινε κανένας αποκλεισμός του Νοσοκομείου Βόλου

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος
Έλαβε διαβεβαιώσεις απ΄ τον Υφ. Δημοσίων Επενδύσεων κ. Αλ. Χαρίτση και τους διοικητές του Νοσοκομείου Βόλου και της 5ης ΥΠΕ

Τον Μάρτιο ξεκίνησε η προθεσμία των αιτήσεων και ολοκληρώνεται τέλος του 2017…

Το γεγονός ότι δεν έγινε κανένας παραγκωνισμός ή αποκλεισμός του Νοσοκομείου Βόλου από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ξεκαθάρισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που τόνισε ότι οι προτάσεις του «Αχιλλοπούλειου», εστάλησαν αρχικά στην 5η ΥΠΕ και βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας για αξιολόγηση.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο βουλευτής ανέφερε ότι το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας ΕΣΠΑ, στο κομμάτι της υγείας, είναι ύψους 7 εκ. €, από τα οποία δεσμεύτηκε 1,5 εκ. € για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, που με «γέφυρα» μπήκαν στο νέο πρόγραμμα, ενώ τα υπόλοιπα 5,5 εκ. € περίπου, θα μοιραστούν ισόποσα, στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ενημέρωση από διοικητές
Νοσοκομείου Βόλου και 5ης ΥΠΕ

Ο Αλέξ. Μεϊκόπουλος δήλωσε ότι είδε τα δημοσιεύματα του Σαββάτου και παρακολούθησε με απορία την εξέλιξη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προσθέτοντας ότι δεν σχολιάζει τις υπερβολές που ακούστηκαν, αλλά παρέθεσε γεγονότα, όπως γνωστοποιήθηκαν στη συζήτηση που είχε με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαράλ. Μπαλή και τον κ. Νεστ. Αντωνίου, διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
«Χθες συζήτησα το θέμα με τον υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Αλ. Χαρίτση, αλλά δεν είναι αρμοδιότητάς του, διότι δεν είναι τομεακό πρόγραμμα, αλλά περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που αφορά το κομμάτι της υγείας», τόνισε ο βουλευτής.

Δεσμεύθηκαν μόνο 1,5 εκ. ευρώ
για Τρίκαλα και Καρδίτσα

Σχολιάζοντας δημοσίευμα που ανέφερε για ποσό 3,2 δις €, ο βουλευτής τόνισε ότι όχι μόνο είναι δυσθεώρητο, αλλά και εξωπραγματικό. Όπως ανέφερε, το νέο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας ΕΣΠΑ, στο κομμάτι της υγείας, είναι ύψους 7 εκ. €, προϋπολογισμός που είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ, γιατί αυτά δίνει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Από το σύνολο των 7 εκ. € για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, περίπου 1,5 εκ. € έχει δεσμευτεί για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, λόγω διενέξεων με τις εταιρίες που ανέλαβαν διαγωνισμούς και εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να συμβασιοποιηθούν τα έργα και με «γέφυρα», να μπουν στο νέο πρόγραμμα, δήλωσε ο κ. Μεϊκόπουλος.
Μόλις ξεκίνησε η προθεσμία των αιτήσεων
«Τα υπόλοιπα 5,5 εκ. €, ο νόμος λέει ότι θα μοιραστεί ισόποσα στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στα περί παρέλευσης των ημερομηνιών, ο κ. Μεϊκόπουλος ξεκαθάρισε ότι για το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020, η έναρξη υποβολής προτάσεων ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2016 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017. «Συνεπώς ο ισχυρισμός ότι είμαστε εκπρόθεσμοι, δεν ευσταθεί», δήλωσε ο κ. Μεϊκόπουλος.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η νόμιμη διαδικασία ορίζει ότι για να υποβληθεί μια πρόταση συνεδριάζει το Επιστημονικό Συμβούλιο του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου και με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, υπέβαλε όλες τις προτεινόμενες δράσεις στην 5η ΥΠΕ.

Το Υπ. Υγείας αποφασίζει
«Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κάνει τον σχεδιασμό της, βάσει των προτάσεων όλων των νοσοκομείων Θεσσαλίας και στέλνει τον στρατηγικό σχεδιασμό στο υπουργείο Υγείας, που εγκρίνει ποια από τα έργα θα υλοποιηθούν, τα στέλνει στην 5η ΥΠΕ, που με τη σειρά της, στέλνει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς υλοποίηση, όλες τις προτεινόμενες δράσεις», σημείωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Το Νοσοκομείο Βόλου έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως διαβεβαίωσε και ο αναπληρωτής διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», οι προτάσεις βρίσκονται στην 5η ΥΠΕ, που τις επεξεργάστηκε, με τις προτάσεις των άλλων Νοσοκομείων και τις έστειλε στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε.
«Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε, ενώ τόσο ο κ. Αντωνίου, όσο και ο κ, Μπαλής, δεν επιβεβαιώνουν επ’ ουδενί ότι υπάρχει παραγκωνισμός ή αποκλεισμός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου», ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊκόπουλος, που πρόσθεσε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα απορρόφησε όλα τα χρήματα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και πλέον είναι σε αναμονή στο νέο πρόγραμμα και μένει ποσό περίπου 5,4 εκ. € που θα μοιραστεί ισόποσα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε, ανάλογα με τους σχεδιασμούς που γίνονται από την Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, οι προτάσεις θα σταλούν προς υλοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.