Για την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς δεν προσκλήθηκε η εκπρόσωπος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μετά από πρόταση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Στέργιου Παπαευσταθίου.
Στη συνεδρίαση δεν ήταν παρών ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχιλ. Μπέος και ο Στέργιος Παπαευσταθίου είπε προς το σώμα ότι επειδή το θέμα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά την προσφυγή της προέδρου του ΤΕΕ, είναι σοβαρό, μετά από υπόμνημα του Δημοτικού Συμβουλίου και η Επιχείρηση θα προσφύγει στην επιτροπή του αρ. 152, οπότε η συνεδρίαση του Δ.Σ. αναβάλλεται για Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 12.30, χωρίς άλλη κλήτευση.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γαργάλας χαρακτήρισε ορθή την απόφαση και δήλωσε ότι πρέπει υπάρξει νέα πρόσκληση με τη σύνθεση που ο Νόμος ορίζει. Όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ δεν πρέπει να προσκληθεί και θα πρέπει να υπάρξει επανάληψη για την εύρυθμη λειτουργία μόνο σε σχέση με την αναφορά του εκπροσώπου του ΤΕΕ.
Ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Ξηρός δήλωσε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα πράξει το νόμιμο και για τη νόμιμη πρόσκληση είπε ότι για το αν θα αφαιρεθεί το ΓΕΩΤΕΕ ή όχι ή εάν τα θέματα αλλάξουν θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Τόνισε δε ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης είναι στον αέρα για να απαντήσει ο Κ. Γαργάλας ότι δεν είναι στον αέρα και το Δ.Σ. πρέπει να ακολουθήσει την πορεία που προανέφερε.
Ο Κώστας Γαργάλας κατέθεσε στα πρακτικά δήλωση στην οποία αναφέρει: «Δηλώνω ότι έλαβα πρόσκληση για τη σημερινή συνεδρίαση από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Στ. Παπαευσταθίου με μη νόμιμη σύνθεση Δ.Σ. και η συνεδρίαση η σημερινή γίνεται χωρίς να έχει προσκληθεί το ΤΕΕ Μαγνησίας και οι εκπρόσωποί του. Επειδή κατ’ αρθ 154 Ν.3463/2006 κι αρ 231 του Ν.3852/2010 υφίσταται συγκεκριμένη υποχρέωση συμμόρφωσης με την απόφαση του Γεν. γραμματέα ως όργανο που ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας επειδή όλα τα όργανα των δήμων και των περιφερειών συλλογικά και μονομελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών οι επιχειρήσεις τους, καθώς και οι σύνδεσμοι έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρηση προς τις αποφάσεις του Ελεγκτή Νομιμότητας. Επειδή την υποχρέωση συμμόρφωσης έχει το πάσης φύσεως προσωπικού που υπηρετεί στα νομικά πρόσωπα των Δήμων και των περιφερειών συλλογικά αι μονομελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών οι επιχειρήσεις τους καθώς και οι σύνδεσμοι με οποιαδήποτε σχέση εργασία επειδή η μη τήρηση της υποχρέωσης συμμόρφωσης με την απόφαση του Γ.Γρ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος η οποία ελέγχεται πειθαρχικά κατά τις οικίες διατάξεις που διέπουν τους αιρετούς και το προσωπικό των ανωτέρω νομικών προσώπων. Ζητώ να μη γίνει η συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση αλλά να σταλεί πρόσκληση εκ νέου όπου θα προσκαλείτε το ΤΕΕ και τους εκπροσώπους του σε συμμόρφωση με την απόφαση του Γ.Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχιλλέας Μπέος, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αποφασίσουν διαφορετικά και προβούν σε συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση δηλώνω ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι παράνομες και για προστασία του ρόλου μου ως μέλους του Δ.Σ. κι εκπροσώπου της Δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» αρνούμαι να συμμετάσχω σε μη νόμιμη συνεδρίαση και απέχω από τη μη συμμόρφωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην απόφαση του Γ.Γραμματέα Αποκεντρωμένης».































