Αναφορές του Αλ. Μεϊκόπουλου για θέματα του Δήμου Βόλου

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος

Αναφορές προς τους υπουργούς ΥΠΕΚΑ και Εργασίας για το πρόγραμμα Εξοικονομώ και το εγγυημένο εισόδημα, ζητήματα που είναι πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου, υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής μεταβιβάζει, ως αναφορά στον υπουργό Περιβάλλονος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την επιστολή του δημάρχου Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, σχετικά με την εκκρεμότητα της πρότασης για εξοικονόμηση ενέργειας σε ενεργοβόρες κτιριακές υποδομές του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αναφέρει και παρά την θετική αξιολόγηση της πρότασης, που υποβλήθηκε την 1η Αυγούστου 2012, και αφορά την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας συστημάτων ψύξης και θέρμανσης και την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στις δύο μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, το «Κλειστό Κολυμβητήριο» και το Κλειστό Γυμναστήριο», με στόχο την εξοικονόμηση έως 70% σε ενέργεια και κόστος λειτουργίας, εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής πράξης ήδη πριν από το Πάσχα.

«Επειδή πρόκειται για εγκαταστάσεις που λειτουργούν πλήρως επί 11 περίπου μήνες το χρόνο φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό χρηστών και επισκεπτών, και επειδή η διασφάλιση της λειτουργίας τους είναι σημαντική για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας, παρακαλείται ο κ. υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά τη συνημμένη Επιστολή και να μας ενημερώσει σχετικά», τονίζει ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Αναφορά για το εγγυημένο εισόδημα
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει, ως αναφορά, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την επιστολή του δημάρχου Βόλου, κ. Π. Σκοτινιώτη, με την οποία ζητά να συμπεριληφθεί ο Δήμος Βόλου στην Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δεδομένης της δεινής οικονομικά κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Μαγνησία, καταγράφοντας πρωτιά στην ανεργία τόσο σε επίπεδο Νομών, όσο και σε επίπεδο χώρας.
Ο βουλευτής παρακαλεί τον υπουργό να εξετάσει ουσιαστικά την πρόταση του δημάρχου και να τον ενημερώσει σχετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.