Στη Λάρισα πέρασε η φωτιά που ξεκίνησε από τη Χλόη!

φωτο αρχείου

Εφιαλτικές διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ Χλόης και Αερινού σε σιτοκαλαμιές και, παρά τις συνεχείς ρίξεις νερού αεροσκαφών Canadair, από τη Ν. Αγχίαλο και ελικοπτέρων Ericsson, δημιουργήθηκαν πολλά μέτωπα και η φωτιά έχει περάσει τα όρια του Ν. Λάρισας!

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το μέτωπο της φωτιάς, πέρασε ήδη στο Ν. Λάρισας, απείλησε αγροκτήματα στην Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης επενέβησαν και αποσόβησαν τον κίνδυνο.
Στα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνουν εναέριες ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη Canadair και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης, 15 οχήματα από όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία με συνολικά 50 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, καθώς και μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας.

Η μεγάλη φωτιά, έχει «καταπιεί» στο διάβα της σιτοκαλαμιές και πουρνάρια σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων που δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραχος Νίκος Μιχαλάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.