Αντιφασιστική: Ανεπιθύμητος ο Μπέος στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Απο παλαιότερη διαμαρτυρία
Θα περιφρουρήσει την πορεία από τραμπούκους, μπράβους και παρακρατικούς

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ότι ο ίδιος και οι Βολιώτες θα βρίσκονται στις πορείς για να περιφρουρήσουν την πόλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση οδήμαρχος δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας: είναι ακριβώς τόσο χυδαίος τραμπούκος και φασίστας όσο τον περιμέναμε. Μόλις ανέλαβε την εξουσία εκτόξευσε (με λεξιλόγιο νύχτας) κατά πάντων κατηγορίες (αλήτες, κοπρίτες, διεφθαρμένοι κλπ), μιμούμενους τους χουντικούς (που θέλησαν να «σώσουν» την Ελλάδα από τη «φαυλοκρατία»). Με τις ευλογίες αργυρώνητων ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα) και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις χαμηλές αντιστάσεις μιας κατακερματισμένης κοινωνίας, που παραδέρνει μέσα στη χρόνια οικονομική κρίση, κατορθώνει, με άρτον, θεάματα και έργα βιτρίνας, να πλασάρεται στην τοπική κοινωνία ως «μάγκας» πανίσχυρος και να παίζει χωρίς αντίπαλο.

«Είναι πρωτοφανές, και ελπίζουμε να μην ξαναϋπάρξει, άτομο στο δημαρχιακό θώκο με τέτοια υποκουλτούρα και έλλειψη, έστω και στοιχειώδους, δημοκρατικού ιδεώδους. Μόνο αηδία και οργή προκαλούν οι χυδαίες ατάκες, του ίδιου και των ανθρωπάριων που τον περιβάλλουν, ενώ είναι απερίγραπτα θλιβερό το θέαμα (και ακρόαμα, κυρίως) κάθε δημοτικού συμβουλίου. Είναι απίστευτος ο φασιστικός τρόπος αντιμετώπισης κάθε αντίλογου από ένα άτομο που το βαρύνει ο μισός Ποινικός Κώδικας», τονίζεταιο η Αντιφασιστική Κίνηση.

Σύμφωνα με την Αντιφασιστική Κίνηση, πέρα από την άποψή του περί πόλης–επιχείρησης, των εκχωρήσεων έργων βιτρίνας σε εργολάβους κλπ, είναι αγαστή η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή και η αμέριστη προθυμία του να στηρίξει κάθε της εκδήλωση. Ο δήμαρχος μπορεί να αισθάνεται πολύ άνετα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεμπερδεύει με τους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας λεκτικά διαμάντια, όπως «κοπρίτες», «λαμόγια», «άπλυτοι», «τσογλάνια» και σεξιστικούς χυδαίους χαρακτηρισμούς, αλλά αισθάνεται την «παντοδυναμία» του να πλήττεται σοβαρά, αναφέρει.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, στις 18/12/2015, παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη, δηλώνει ότι συμμετέχει σε μαζικές κινητοποιήσεις για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών, τις οποίες θα περιφρουρήσει απέναντι σε κάθε τραμπούκο, μπράβο της νύχτας και παρακρατικό που προτίθεται να φέρει ο Μπέος, για τον οποίο δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητος.

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Στην αργία του Αχ. Μπέου από τη θέση του δημάρχου Βόλου, λόγω παραπομπής του σε δίκη, με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες («σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης») αποδίδει το λαϊκίστικο και δημαγωγικό σόου που έδωσε την τελευταία εβδομάδα, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «οι «ομάδες σύγκρουσης» του Μπέου (τις οποίες αναγκάστηκε να πάρει πίσω…) όχι μόνο δεν είχαν σκοπό να προστατεύσουν την πόλη αλλά ήταν ένα δώρο στους λουφαγμένους Χρυσαυγίτες που θα μετέτρεπαν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο τους πολίτες. Επιπλέον, ας μην γελιόμαστε, η έκταση των επεισοδίων της Κυριακής καμία σχέση δεν έχει με την εικόνα που προσπάθησε να παρουσιάσει ο Μπέος. Ο κ. Μπέος μεθοδευμένα μεγαλοποίησε τις καταστροφές και τα επεισόδια για να στήσει σκηνικό έντασης, να το παίξει προστάτης της πόλης και να σπιλώσει την Αριστερά».

Σύμφωνα με το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, τα «μπάχαλα» στα οποία επιδίδεται μέρος του αναρχικού χώρου είναι βούτυρο στο ψωμί του κάθε Μπέου και εν γένει της κρατικής καταστολής, ενώ σημειώνει ότι η μόνη δύναμη που πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον Μπέο, την άρχουσα τάξη, την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου και το ίδιο το σύστημα είναι το μαζικό, οργανωμένο και συνειδητοποιημένο κίνημα και μια Αριστερά που θα είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.