Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί για το θέμα των «πεσσών»

Ισχυρίζεται ο Γ. Σούρλας, αναφορικά με το πότε τέθηκε στο ΥΠ.ΠΟ.

«Παντελώς ανυπόστατοι και ανακριβείς είναι οι ισχυρισμοί των εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού ότι ουδέποτε ετέθη- όπως είπαν στην Αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη- το θέμα των πεσσών («Δόντια») για το δρόμο Αλυκών στο Υπουργείο», αναφέρει ο Γ. Σούρλας σε δήλωσή του.

Το θέμα της μετακίνησης των πεσσών, ετέθη στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι σήμερα δύο φορές κατά το πλέον επίσημο τρόπο:

Το 1985, ετέθη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο στην υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΥΠΠΕ/ΑΡΧ/Α1/Φ13/38135/1363/24.07.1985 απόφασή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «στο σημείο, όπου είναι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, ο δρόμος να έχει το σημερινό πλάτος χωρίς να θιγεί το αρχαίο μνημείο».

Το 1990 τέθηκε εκ νέου το θέμα. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ13/47568/2383/08.10.1992 απόφαση του ΚΑΣ, ορίζεται: «η μεταφορά on block ενός πεσσού από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της αρχαίας Δημητριάδος». Η απόφαση δεν υλοποιήθηκε.

Εκτός από αυτές τις παραπάνω περιπτώσεις, ο κος Σούρλας έθεσε το θέμα και το 2011 με επιστολή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

«Καλά θα κάνουν τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού να είναι καλύτερα ενημερωμένα και υπεύθυνα όταν χειρίζονται υποθέσεις, όπως αυτή που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο Γ. Σούρλας στη δήλωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.